Násilí k lidem Zemana. Nohavica. Ukrajina: Umělci a jiní šokují

22.02.2022 9:29 | Ze sítí

Čelte Putinově invazi na Ukrajinu podporou Člověka v tísni, vyzvala Eva Holubová. A i další veřejně známé osobnosti se přidávají. Novinář Jan Tuna vyzývá Jaromíra Nohavicu, aby vrátil ruské státní vyznamenání a pražští starostové Pavel Novotný s Ondřejem Kolářem mají noční můry.

Násilí k lidem Zemana. Nohavica. Ukrajina: Umělci a jiní šokují
Foto: Repro Instagram
Popisek: Karel Schwarzenberg a herečka Eva Holubová

Anketa

Vyeskaluje nová situace kolem Donbasu do konfliktu evropského formátu?

6%
91%
hlasovalo: 8717 lidí

„Smutný příspěvek. Vypadá to, že válka se Ukrajině nevyhne. Naprosto sklíčená, ubitá šířícími se informacemi, myslím na všechny civilisty, na to, co je čeká,“ psala v pondělí večer na svůj Instagram herečka Eva Holubová.

K modlitbě připojila výzvu k podpoře Člověka v tísni a dalších organizací. Nechce už prý stát v davu přihlížejících.

Pod jejím příspěvkem se mezi projevy zoufalství vymykal komentář novináře Jana Tuny: „A já se ptám, co Jaromír Nohavica? Vrátí vyznamenání, které si od Hitlera 21. století osobně v Kremlu převzal?“

V dalším příspěvku Tuna vyjádřil své zděšení z „důvěryhodných informací Američanů“, že Rusové vytvářejí seznamy Ukrajinců určených k zabití nebo k transportu do internačních táborů. Mají to být disidenti, novináři a členové LGBTQI+ komunity. Tyto uprchlíky prý bude potřeba přijmout.

 

 

Starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný se na Twitteru rozepsal o Ukrajincích: „Šikanujeme je vízovou povinností. Jezdí k nám otročit. Prokazatelně by se bez nich zhroutila naše ekonomika,“ popisoval. Proto je prý velmi zvědav, jak tu přivítáme ukrajinské válečné uprchlíky. Obává se ale, že to bude méně, než by „někteří z nás vítali Ivany“.

 

 

Pak se Novotný zajímal, kde je Miloš Zeman a připomínal, že po anexi Krymu jel do Moskvy na vojenskou přehlídku, tak je zvědav, co prezident předvede teď.

O Ukrajině napsal, že je to největší země Evropy, a že Československo kdysi bylo z části dnešní Ukrajinou.

 

 

Pod příspěvkem se objevila řada úvah ohledně Miloše Zemana, od víry, že ho trefil šlak, až po výzvy, aby si každý volič Miloše Zemana dal dneska přes hubu.

A pak se starostovi z Řeporyjí zalíbila glosa dalšího šéfa pražského městského obvodu Ondřeje Koláře. „Zdálo se mi, že se Ukrajině řeklo, ať neprudí, odevzdá Donbas, demilitarizuje a je ráda, že to takhle dobře dopadlo. Doufám, že to opravdu byla jenom noční můra,“ psal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

18:07 Celebrity s patentem na rozum. Jak vidí Hoffman dnešní novináře?

POHLED IVANA HOFFMANA Slovenskem hýbe kauza z televize Markíza, kde byl z obrazovky stažen moderátor…