Nejstřeženější ruské tajemství. Web rozkryl, jak žijí malí Putinovi synové

07.09.2024 20:19 | Monitoring

Děti z druhého manželství ruského prezidenta Vladimira Putina. Utajené bydliště, skoro nepřijdou do styku s vrstevníky, obklopené pečlivě vybraným personálem, hlídané zpovzdálí tajnou službou. Na výlety soukromým letadlem, na cesty v obrněném vlaku. Takový je život dvou synů, které má Vladimir Putin s tehdejší veleúspěšnou gymnastkou Alinou Maratovnou Kabajevovou. Investigativní novináři z Dossier Center si posvítili na nejstřeženější a do tajemství nejvíc zahalené rodiny Ruska.

Nejstřeženější ruské tajemství. Web rozkryl, jak žijí malí Putinovi synové
Foto: Síť X
Popisek: Vladiimir Putin v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem

Ivan Vladimirovič Kabajev-Putin a Vladimir Vladimirovič Kabajev-Putin, dva synové ruského prezidenta a úspěšné ruské gymnastky. Rok narození 2015 a 2019. Investigativci z Gossier Center z vládních databází Ruské federace našli, že oba synové Vladimira Putina mají od narození krycí doklady, které se vydávají zpravidla osobám pod státní ochranou a špionům. Veřejnosti jsou známy jen roky jejich narození, přesné datum najít nelze. Mají samostatná letadla, mezi běžnými cestujícími je tedy zahlédnout nelze. Že by navštěvovali veřejnou školu nebo školku? Nic takového se u Putinů nepěstuje. Děti mají soukromé chůvy, učitele jazyků, hudby i sportu. Mají vlastní vychovatelky. To vše pak rámuje ochrana ruských tajných služeb, které hlídají utajenou rezidenci, kde synové prezidenta Ruské federace vyrůstají.

„Když začala válka, internet se hemžil zprávami, že spolu mají tři nebo čtyři děti. Všechna média se mýlila, kromě švýcarských novin. Mají dva kluky,“ řekl investigativcům z Gossier Center zdroj přímo z rezidence, kde Putinovi synové žijí.

Původně se tradovalo, že Putinova nová vyvolená, gymnastka Kabajevová, žije ve Švýcarsku. Z tohoto omylu svět invetigativci z Gossier Center ovšem vyvedli. Kabajevová pouze v roce 2015 ve švýcarském Luganu na klinice Svaté Anny porodila svého prvního syna Ivana Vladimiroviče. Na palubě letadla, které se v roce 2015 ubíralo z ruské Soči do švýcarského Luganu, byla s manželkou Putina i švýcarská gynekoložka Natalia Thiebaudová. Ta pravděpodobně provedla i porod prvního syna.

V roce 2019 už na kliniku Kabajevová zavítala jen na kontrolu během druhého těhotenství. Porod druhého ze synů už proběhl v Rusku, ovšem gynekoložka Natalia Thiebaudová byla u něho. Nejspíš na přání Kabajevové.

O část personálu v Putinově rezidenci se stará agentura English Nanny. A to přes běžnou inzerci na internetu. Takže do rodiny Vladimira Putina a k péči o jeho děti se může přihlásit prakticky každý. Z počátku roku 2024 hledala rodina učitele angličtiny. Jednalo se o práci pět dní v týdnu a za velmi štědrou odměnu 7 700 eur měsíčně, tedy téměř 200 tisíc korun měsíčně. Zájem má rodina o učitele s jihoafrickým pasem, protože tam pravděpodobně nedojde k nárazu na sankční list uvalený na Rusko.

S rodinou není snadné pro její vysoké nároky vyjít. Proto agentura shání stále nové učitele. Fluktuace je zapříčiněná také tím, že rodina je značně izolovaná a do této izolace se dostane i příchozí učitel. Nábor probíhá skrze videorozhovor s rodinným asistentem. Po přijetí následuje velmi přísná lékařská prohlídka a čtrnáctidenní karanténa v letovisku v Leningradské oblasti. Případně v Putinových rezidencích ve Valdaji či Soči.

Karanténa dopadá i na návštěvy v rezidenci. Takže chlapci vidí vrstevníky, jen pokud ti projdou čtrnáctidenní karanténou. Většinou se jedná o děti přítelkyň Kabajevové.

Ve hře jsou děti odkázané na sebe nebo na asistenci dospělých, kteří je neustále obklopují. S vrstevníky se vidí zřídka. Zpravidla jen o prázdninách. Synové bydlí spolu s personálem v jedné budově, v dalších budovách pak probíhá pečlivě naplánovaná výuka. Mezi domy, které jsou „co by kamenem dohodil“, se však zásadně přejíždí auty. Synové mají vyčleněná svá auta se svými řidiči. Také pod ně spadají čtyři chůvy, které se střídají po čtrnácti dnech. Dvě chůvy se během dne střídají v péči o potomky Vladimira Putina. A to ve dvanáctihodinových směnách.

Výuce toho rodina Putinových příliš neobětuje. Po snídani, která probíhá v osm až v devět hodin ráno, následuje 30 až 45 minut výuky. Po něm následují hry. K této příležitosti mají oba mladí chlapci k dispozici dva poníky, králíky nebo psa. O toho se starají na profesionální úrovni kynologové. Z hraček mají k dispozici převážně stavebnice Lego. Na iPadech pak hrají hry nebo se baví prostřednictvím videokonferencí. V poledne následuje oběd, po něm odpolední spaní a pak hry a sport a pohybové aktivity. Po osmé hodině večerní musejí chlapci na kutě.

V rezidenci mají synové své vlastní osobní kuchaře, kteří jim připravují speciální pokrmy. Investigativci z Gossier Center popsali, že synové ruského prezidenta mají i své vlastní hrníčky a jen z nich pijí. Děti neustále střeží strážci z řad prezidentovy ochranky.

Největší radost má starší ze synů, když je s nimi jejich otec, Vladimir Putin. A vůbec největší radost má, když s ním vyrazí otec hrát hokej. Pro tu příležitost u rezidence vzniklo samostatné hokejové kluziště. Otec svého syna vezme do týmu, vždy hrají bok po boku proti členům ochranky. Pokud Vladimir Putin není doma, nahradí jej někdo z personálu. Opět se hraje proti členům ochranky. Zápas někdy zpoza neprůhledného skla sleduje i matka dětí. Zpoza neprůhledného skla někdy pozorují rodiče své děti, když ty se připravují na divadelní představení, které vždy svým rodičům zahrají ve dnech svátků.

Oba synové jsou velmi angažovaní ve sportovních uměních. Staršího ze synů učí členka národního gymnastického týmu. V každé rezidenci je sportovní centrum, bazén, gymnastický sál, někde i hokejové kluziště.

Trenéři a učitelé nejsou ve styku přímo s rodiči. Komunikovat mohou jen s rodinnými asistenty. Od rodičů personál dostává pokyny jen přes ně. Děti jsou vychovávané s tím, že jsou výjimečné. Nikdo se s nimi nehádá, neprobíhá žádný konflikt. Každý jejich rozmar je splněný. Sám Vladimir Putin podle investigativců z Gossier Center své syny vysloveně rozmazluje. Přičemž personál se Vladimira Putina bojí, a tak rozmary dětí nekoriguje. Matka dětí sice umí na syny „pustit hrůzu“, ale ti jako autoritu berou jen svého otce. 

Českým čtenářům překlad zprávy Gossier Centra donesly také Konzervativní noviny.

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMartin L , 08.09.2024 9:49:11
Zápas někdy zpoza neprůhledného skla sleduje i matka dětí. Tato věta naprosto degraduje celý článek. Takové hlouposti nemůže psát normální novinář, ale hlupák, který si vymýšlí nesmysly.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…