Nemáš vakcínu? Budeš zavřený. Expert příští vlády objasnil, co teď může nastat

03.11.2021 21:26 | Zprávy

Uzavřít neočkované a zcela přestat uznávat všechny testy – i tato možnost by mohla být v budoucnu ve hře. Že by byli v případě zesílení epidemie v Česku neočkovaní občané výrazně znevýhodněni po vzoru západních zemí, dnes zmínil na Radě vlády pro zdravotní rizika jako jednu z variant předseda České vakcinologické společnosti Roman Chlíbek, jenž se má stát hlavním poradcem budoucí vlády v boji s covidem-19. Negativní test podle Chlíbka neznamená, že je člověk negativní.

Nemáš vakcínu? Budeš zavřený. Expert příští vlády objasnil, co teď může nastat
Foto: Screen ČT24
Popisek: Profesor Roman Chlíbek v ČT

Covidová epidemie v Česku opět sílí, a odborníci tak již nyní začínají přemýšlet, jaké zpřísnění doporučí nové vládě, přičemž padají návrhy, které by velice tvrdě dopadly zejména na neočkovanou část populace.

Na Radě vlády pro zdravotní rizika se podle končícího premiéra Andreje Babiše diskutovalo i o možnosti udělat jakousi uzávěru společnosti pouze pro neočkované. K té by přitom došlo jednoduše tak, že by všude bylo možné nadále se prokazovat již pouze očkováním či proděláním covidu-19 a testy by již nejenže nebyly hrazené pojišťovnami, ale byly by neplatné zcela.

Podle Babiše zneplatnění testů navrhuje předseda České vakcinologické společnosti Roman Chlíbek, který je zamýšlen coby lídr poradců budoucí vlády v otázce boje s covidem-19. „Pan Chlíbek navrhoval vůbec testy neuznávat,“ řekl Babiš pro Českou televizi.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

8:24 Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

Ukrajinský politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě, věnující se novým důkazům a v…