Nerudová: Putin se dnes rozhodl zničit Rusko

21.09.2022 12:41 | Ze sítí

Kandidát na prezidenta generál Petr Pavel reaguje na včerejší rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina vyhlásit částečnou mobilizaci. Podle Pavla jde o jasný důkaz, že Rusko na Ukrajině prohrává. Podle prezidentské kandidátky Danuše Nerudové tímto rozhodnutím Putin zničí Rusko.

Nerudová: Putin se dnes rozhodl zničit Rusko
Foto: Archiv Danuše Nerudové
Popisek: Danuše Nerudová, bývalá rektorka Mendelovy univerzity

Ruský prezident Vladimir Putin v úterním projevu k národu vyhlásil částečnou mobilizaci, která se bude týkat až 300 tisíc rezervistů. Putin to zdůvodnil tím, že se Rusko musí bránit před Západem.

„Ve Washingtonu, Londýně, Bruselu přímo tlačí na Kyjev, aby převedl vojenské operace na naše území, už se neskrývají, říkají, že Rusko by mělo být poraženo všemi prostředky na bojišti. Následovat má zbavení obecně jakékoliv suverenity, s úplným vydrancováním naší země,“ uvedl Putin podle informací serveru Idnes.cz.

„Putin se dnes rozhodl zničit Rusko,“ reagovala stručně prezidentská kandidátka Danuše Nerudová.

Projev Putina ZDE

 

 

Generál Petr Pavel zase Putinovo rozhodnutí připodobňuje k sovětské strategii „nás mnoho“. Zároveň tím prý Putin přiznal, že Rusko na Ukrajině prohrává. „Rusko na Ukrajině prohrává. Utrpělo výrazné ztráty a dnešním vyhlášením částečné mobilizace to Putin potvrdil. 300K záložáků, které na frontu posílá, jsou vojáci bez zkušeností s novou taktikou, technikou a diskutabilní motivací. Putin se řídí osvědčenou sovětskou strategií ´??? ?????´“ napsal Pavel na twitteru.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…