Ničení Babiše a msta: Po drtivém videu se vyvalily peníze a zlo

18.10.2021 20:24 | Komentář

Na videu, které koluje po internetu a popisuje praktiky novinářů proti Andreji Babišovi je zajímavé, že je pojaté z pohledu za Babiše, ne tedy naopak, jak jsme byli dlouhou dobu před volbami svědky. Člen RRTV Vadim Petrov považuje za velmi zajímavý prvek onoho sdělení, že vůči Andreji Babišovi zahájili novináři svatou válku ve chvíli, kdy koupil MAFRU. A upozorňuje i na miliony, které připluly koaličním stranám za odstavení končícího premiéra. Mediální analytik Jiří Mikeš by uvítal, kdyby se obsahu videa věnovali ve svých pořadech v České televizi Nora Fridrichová nebo Marek Wollner, ale sám tomu nevěří.

Ničení Babiše a msta: Po drtivém videu se vyvalily peníze a zlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Na praktiky novinářů dlouhodobě používané proti Andreji Babišovi upozorňuje video, které koluje po internetu. Jeho autor o sobě prohlašuje, že je také novinář, a i to je jeden z důvodů, proč nechce prozradit svou identitu. „Pokud to video sestavil jeden novinář, pak tu máme geniálního novináře. Nemyslím si, že to je práce jedince, spíš předpokládám, že je to nějaký kolektiv, nějací PR kluci. Každopádně je to udělané velice profesionálně, možná je to příliš dlouhé, nicméně to, na co je v tom videu poukazováno, je podle mě hodně pravdivé,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz mediální analytik Jiří Mikeš.

Člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadim Petrov se na video, které upozorňuje, jakým způsobem se mnohá média snažila Andreje Babiše co nejvíce očernit, dívá očima pedagoga. „Mně to přijde jako seminární práce studenta či studentky nějaké mediální školy. Když jsem učil, tak takovéto práce po nějaké praxi – s tím rozčarováním, jak vlastně média fungují – studenti psali. Na tomto videu je zajímavé, že je pojaté z pohledu za Babiše, ne tedy naopak. Viz díla Jaroslava Kmenty a kauzy Janka Kroupy jsou často vzorem. Takový ten boj s establishmentem jako v amerických filmech sedmdesátých let – lidi to mají rádi,“ říká pro ParlamentníListy.cz mediální radní Vadim Petrov.

Video by si do svých pořadů měli vzít Wollner nebo Fridrichová

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Piráti na tiskovce: Vykopli nás z vlády. Kmotři z ODS. Ať Fiala odvolá všechny

16:05 Piráti na tiskovce: Vykopli nás z vlády. Kmotři z ODS. Ať Fiala odvolá všechny

Předseda Pirátů v demisi Ivan Bartoš na tiskové konferenci oznámil, že jeho vyhazov z postu ministra…