Okamura v Úpici: Máme 70 návrhů proti zneužívání podpory příživníky

09.08.2024 19:39 | Reportáž

Celkem 70 návrhů, které by zamezily zneužívání sociální podpory příživníky, má podle Tomio Okamury SPD. Vládní koalice je pravidelně shazuje, proto žádá voliče, aby v příštích volbách dali hnutí možnost je prosadit. Problém vyloučených lokalit, se kterým se nedávno seznamoval v Úpici, je ale podle něj mnohem komplexnější.

Okamura v Úpici: Máme 70 návrhů proti zneužívání podpory příživníky
Foto: Facebook Tomio Okamury
Popisek: Tomio Okamura v Úpici

V podhůří Krkonoš, mezi Trutnovem a Náchodem, se nachází malé, ale malebné městečko Úpice.

Na řece Úpě zde po staletí kvetl nejen obchodní ruch, ale i vlastenecké uvědomění.

Městečko o pěti tisících obyvatel se může vykázat mnoha památkami a v místním Divadle Aloise Jiráska se dlouhé roky konal významný ochotnický festival. Ochnotnický soubor, který zde má svou domovskou scénu, slaví letos dvě stě let od první premiéry.

Právě v této „věkovské“ atmosféře prožívali formativní roky mládí bratři Čapkové nebo básník Ludvík Středa.

S historií u severních hranic země je ale z třináctého století spojena také pověst o vpádu Mongolů či Tatarů, které se podařilo zastavit.

A problémy soužití s nepřizpůsobivými město pociťuje i dnes. Bezpečnost a kriminalita je na radnici častým tématem. Hovoří se podle zastupitelů zejména o problémovém sídlišti Pod Skalkou, kde je již několik měsíců navrhováno zřízení kamerového bodu a navýšení veřejného osvětlení.

Taková sídliště jsou pak bohužel velmi často cílem zájmu obchodníků s chudobou. V Úpici se vážně diskutuje o vykupování rizikových nemovitostí.

Trvalým problémem, který řeší nejen v Úpici, je nedostatek policistů a strážníků.

Pro zlepšení soužití se zde snaží pracovat zejména s mládeží. Kromě prevence rizikových jevů na školách i v terénu se usiluje například o lepší možnost sportovního vyžití obnovou dříve velmi oblíbeného koupaliště.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Novotný

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…