Ortel koncertoval a kolem je řev: Nacistická pí*a? Nějakej pitomec, osel... Starostka vrací Novotnému

11.08.2020 15:50 | Zprávy

Tomáš Ortel se svou kapelou uspořádal akci v obci Měděnec. Na koncert, kde bylo k vidění možná až příliš mnoho odkazů na číslo 88, dorazily stovky lidí, rodiny s malými dětmi i skinheadi a ochranka, která měla ohlídat, aby koncert nenarušil starosta pražských Řeporyjí Pavel Novotný (ODS). Ten slíbil, že dorazí s duhovou vlajkou homosexuálů a starostku Mědence Valerii Markovou nazval „nacistickou pí*ou“.

Ortel koncertoval a kolem je řev: Nacistická pí*a? Nějakej pitomec, osel... Starostka vrací Novotnému
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Ortel

Starostka Měděnce na Chomutovsku Valerie Marková domluvila na sobotu 8. 8. koncert kapely Ortel. Plakáty oznamovaly, že akce začíná ve 20.08. Na první pohled nic mimořádného. Ale pokud si uvědomíte, že číslo 88 používají neonacisté jako odkaz na osmé písmeno v abecedě, tedy H a číslo 88 odkazuje na HH a nacistický pozdrav Heil Hitler.

Podle pondělní MF Dnes akce Tomáše Hnídka, jenž si říká Tomáš Ortel, obsahovala celou řadu neonacistických odkazů.  

Starostka však jakoukoli nacistickou symboliku odmítla. „To, že jsme zvolili 8. 8., nemá nic společného s tím, co podsouvají rádoby historici a rádoby, nechci je nazvat hejhulové, kteří si myslí, že se tímto zviditelní. Čas 20.08 jsem myslela jako recesi,“ zdůraznila. „Netušila jsem, že existuje nějakej pitomec, osel jako posel a že nás bude pranýřovat a nadávat nám,“ dodala v narážce na starostu Řeporyjí Pavla Novotného (ODS), který se do Markové kvůli pořádání akce pustil. Nazval ji „nacistickou pi*ou“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Benefity od zaměstnavatele.

Dobrý den, paní ministryně. Můj zaměstnavatel mi v rámci benefitů nabízí měsíčně jistou částku, kterou mohu rozdělit mezi volnočasové aktivity, vzdělání, platby na e-shopech (lékárny, knížky), životní pojištění a penzijní připojištění. Pokud se rozhodnu peníze utratit za dovolenou, fitness, jazykov...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary. Festival filmů, ale horor je jinde. 95 Kč za malé pivo, 690 Kč za řízek

14:28 Karlovy Vary. Festival filmů, ale horor je jinde. 95 Kč za malé pivo, 690 Kč za řízek

I letos se do Karlových Varů sjeli příznivci filmů ze všech koutů České republiky. Již 58. ročník MF…