Piráti: V Česku ve vládě, v Bruselu hlasují pro Madura. Ukázala sjetina

21.09.2024 11:22 | Monitoring

Ačkoli mnozí politici tvrdí voličům, že rozdělení na konzervativnější pravici a progresivnější levici je překonané, případně rovnou mrtvé, jsou momenty, kdy se toto dělení může jasně projevit. Třeba při hlasování o venezuelském diktátorovi Nicolasi Madurovi. Jenže v tu chvíli vstoupí na scénu europoslanec a motorista Filip Turek. A pak je tu ještě pirátka Markéta Gregorová.

Piráti: V Česku ve vládě, v Bruselu hlasují pro Madura. Ukázala sjetina
Foto: Repro Youtube
Popisek: Markéta Gregorová

Ve Venezuele dál vládne řidič autobusu a následník Huga Cháveze Nicolas Maduro. Ten sice podle odhadů prohrál poslední volby, ale jejich výsledek ignoruje a dál se drží u moci. Část poslanců Evropského parlamentu chtěla ukázat, že socialistu Madura Evropský parlament neuznává.

Jenže v tu chvíli na scénu vstoupil europoslanec a motorista Filip Turek a vhodil do tohoto plánu vidle.

Anketa

Zvrátí Ukrajinci průběh války pomocí nově dodaných západních zbraní?

hlasovalo: 19034 lidí

Přesně tak situaci popsal konzervativní glosátor Ondřej Tesárek.

„Pravice v EU se právě pokusila ukázat svou sílu. EPP + ECR + Patrioti si řekli, že prostě přehlasují zasraný marxisty a uznají za prezidenta Venezuely šéfa opozice Gonzálese, který musel utéct před komunistickým diktátorem Madurem do Španělska. Neuvěříte, jakej jeden retard na pravici hlasoval s marxisty a progresivisty,“ nešetřil drsnými slovy Tesárek.

A hned ukázal na Filipa Turka. „Filip Turek hlasoval ve prospěch komunistického diktátora Venezuely Madura proti návrhu, že ty jeho volby byly zfalšované. Spolu s předsedkyní KSČM, jako vždy. I am fucking done,“ vyjevil tzv. „bratříček“.

Ondřej Tesárek promlouvá

Ondřej Tesárek promlouvá

Jenže tím to nekončí. Není totiž bez zajímavosti, že pro Madura hlasovala i pirátka Markéta Gregorová, jediná česká pirátská europoslankyně v Evropském parlamentu.

Na české politické scéně přitom piráti vystupují jako liberální politici a velcí obhájci demokracie. Markéta Gregorová jde svým hlasováním přesně proti těmto proklamacím. Pirátská strana je přitom součástí „liberálně pravicové“ vlády Petra Fialy.

Ondřej Tesárek promlouvá

Mgr. Markéta Gregorová

  • Piráti
  • Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 20 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ono se moc nemluví o tom,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseasspan , 21.09.2024 11:38:57
že venezuelská policie zatkla 6 osob napojených na CIA , s úkolem spáchat atentát na Madura a způsobit tak převrat. Byli to 3 Američané, 2 Španělé a 1 Čech. Čech byl Jan Darmovzal, 33letý aktivní záložák ze 43. výsadkového pluku v Chrudimi. Něco jiného se v politice říká, něco jiného se ale dělá.

|  9 |  0

Další články z rubriky

Fico „uklízí bordel“. Silná slova po konci Šimečky

13:09 Fico „uklízí bordel“. Silná slova po konci Šimečky

Slovenský premiér Robert Fico (Smer–SD) čelí kritice, že jeho vláda vláda schválila návrh konsolidač…