Podvod, tunel a Witowská. Babiš sejmul víc lidí najednou

17.10.2021 19:23 | Ze sítí

Tradičně jako každý týden i první neděli po volebním víkendu předseda vlády Andrej Babiš přivítal své fanoušky v pořadu „Čau lidi“ a pěkně to rozjel. Hojně rekapituloval průběh předvolební kampaně a výsledky voleb. Spojenou koalici stran s programem „Antibabiš“ považuje za pečlivě připravený podvod na voličích a kartel, který chystá supersolární tunel. Zastavil se i u kauzy „Pandora Papers“. Podle něj za zveřejněním v inkriminovanou dobu nehrály roli volby, ale „globální deadline“. Nit nenechal suchou ani na moderátorce Světlaně Witowské a České televizi.

Podvod, tunel a Witowská. Babiš sejmul víc lidí najednou
Foto: Facebook
Popisek: Andrej Babiš ve svém pořadu Čau lidi

Jako tradičně i tuto neděli předseda vlády Andrej Babiš ve svém pořadu „Čau lidi“ přivítal své fanoušky a na úvod zmínil, že někteří voliči jej nechtěli volit, protože říká čau lidi s tím, že by měl spíše vystupovat jako státník. „Mě to mrzí, ale já si myslím, že je to spíše o tom obsahu. Já si takhle s vámi povídám od dubna 2017. Každou neděli. A trávím s tím spoustu času, protože příprava takového pořadu trvá, než si to setřídím,“ vyzdvihl svoji tradiční nedělní aktivitu Babiš a přešel k hodnocení povolebního vývoje.

„Ano, my jsme neporazili tu pětikoalici,“ a vyzval své fanoušky, ať mu napíšou ještě další názvy, jak tento „shluk“ stran nazývají. Uvádí názvy jako například „pětislepenec, polistopadový kartel, bruselská pětka, podvodné spolky“, a dodal, že přes jeden milion voličů volil strany, které se nedostaly do Sněmovny, jako KSČM, ČSSD, Přísaha. Těm vzkázal, že jejich hlasy nepropadly a on je bude ve Sněmovně zastupovat. „Takže milion lidí nemá zastoupení. Oni říkají, že jsem populista. Ano, já jsem měl radost, když jsme důchodcům navyšovali důchody a dali jim tu slevu na jízdné. Když jsme navyšovali příjmy lidem,“ dodal s tím, že hnutí ANO je tu pro lidi. „Na mě se můžete spolehnout. Počítejte se mnou. Pokud vás bude něco trápit, tak mi napište. Jsem tady pro vás,“ vyzval občany.

Připomněl také, že ANO vyhrálo na mandáty. „Byli bychom vyhráli ty volby, kdyby tenhle podvod na voličích nebyl pečlivě připravený,“ zdůraznil na adresu utvořených předvolebních koalic. A podle procent také. Podle něj by druzí byli Starostové, ODS a následně Piráti. „A ten podvod na vás, na voličích, byl připravován hned po našem vítězství v roce 2017. Tehdy 21 opozičních senátorů podalo stížnost k Ústavnímu soudu a tam pan předseda Rychetský a jeho blízká velká kamarádka paní Wagnerová upekli ten nový volební zákon,“ dodal s tím, že tři roky nic nedělali, až v únoru 2021 přišli s novým zákonem, který zásadně změnil ty poměry v možnosti se dostat do Sněmovny podle koalic. „Předtím bylo potřeba například pro SPOLU 15 procent, v tom novém jenom 11 procent. Takže samozřejmě to bylo pečlivě připravováno,“ vysvětlil.

„Já jsem stále nadšený z toho, co napsal pan Martínek. Prohra Babiše otevírá cestu k návratu polistopadového kartelu. Já doufám, že jste to četli. Je to fantastická analýza,“ vyzývá Babiš a odkazuje k jedné pasáži, která říká, že volební období 2017–2021 ukázalo, že polistopadové strany se spojily do jednoho bloku. Podivuje se pak nad deklarovanou „změnou“. „Vždyť ten Jurečka tam s námi seděl od roku 2014 do roku 2017. Vždyť pan Fiala a pan Stanjura byli členové vlády, kterou řídil kmotr přes milenku premiéra Nečase. To je ta změna?“ nechápe Babiš a připomíná definici kartelu, který „představuje politiku, kdy líbivá hesla o demokracii, prosperitě, načančané kongresy a uhlazená televizní vystoupení ukrývají pod povrchem brutální mašinerii zla usilující o moc, která se dá proměnit v trvalý zdroj zakázek plynoucí z rozprodávání státu“, cituje a říká, že již nyní připravují nový solární tunel.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…