Polák za 260, Čech po slevě za 19 600. Past na Čechy, kteří jedou k moři. Kdo počká, ušetří

23.06.2024 10:53 | Analýza

Příchod léta a času dovolených obnáší pro většinu lidí také nutnost obstarat si dostatek mobilních dat, která se hodí pro využívání map, překladačů i spojení s domovem. Zatímco Poláci však mohou v létě využít neomezených dat za 520 korun měsíčně, v Česku podobná nabídka tarifu není ani za dvojnásobek této ceny. Ještě hůře pak vyznívá porovnání pro zákazníky, kteří nechtějí uzavírat smlouvy a místo nich využívají datové balíčky. Zatímco Polák dostane od T-Mobilu v aplikaci 400 GB za 260 Kč, Čechovi stejná společnost naúčtuje 19 600 Kč.

Polák za 260, Čech po slevě za 19 600. Past na Čechy, kteří jedou k moři. Kdo počká, ušetří
Foto: Repro T-Mobile
Popisek: Webové stránky operátora T-Mobile

Cesta na dovolenou obnáší mimo jiného také nutnost připravit se na větší spotřebu mobilních dat. Hledání zajímavostí na internetu, navigace v autě, rezervace hotelů, ale rovněž i spojení s rodinou a přáteli si vyžádají nemálo dat a pro lidi, kteří na dovolené nechtějí zcela „vypnout“, ale využít času a po večerech dokončovat pracovní záležitosti je pak kvalitní a rychlé internetové spojení úplnou nutností. V Česku však v porovnání s ostatními zeměmi EU nejde vůbec o levnou záležitost.

Aktuální nabídka mobilních operátorů v Česku již přináší i možnost neomezených dat, ale jde o možnost, za kterou si už člověk musí značně připlatit. Neomezená data v 5G síti T-Mobilu vyjdou měsíčně na 1 340 korun, což znamená, že jen na mobilním internetu takto člověk ročně nechá přes 16 tisíc. Méně nároční zákazníci mají na výběr 15 GB dat a následně neomezená data s rychlostí sníženou na 10 MB/s za 930 Kč měsíčně, 10 GB dat za 720 Kč měsíčně a 4 GB vyjdou na 585 měsíčně.

Vodafone nabízí neomezená data v 5G síti za 1 307 korun měsíčně, ale komu stačí pomalá rychlosti 4 MB/s, ten je může mít od 697 korun. Limit 10 GB pak vyjde na totožnou cenu. 6 GB dat stojí 567 Kč a 3 GB dat 567 korun. Neomezená data u O2 stojí 1349 korun měsíčně s maximální rychlostí v 5G síti. Při omezení rychlosti na 10 Mb/s stojí 949 korun měsíčně a nejlevnější tarif s 4 GB dat pak vyjde na 599 korun měsíčně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

vydřiduši, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekody05 , 23.06.2024 11:31:39
Neuvěřitelné, jak nás operátoři nejen T- mobile sprostě odírají!!! Poláci si s operátory udělali pořádek a my můžeme jen tiše závidět. Bohužel ani Babišova vláda nic neudělala nic s cenama operátorů a Fialova neudělá tím tuplem nic.¨

|  11 |  0

Další články z rubriky

Trump a Biden: Vše v USA se rozloží. Hrozba už za pár dní

7:42 Trump a Biden: Vše v USA se rozloží. Hrozba už za pár dní

Demokratická národní komise by mohla z Joea Bidena udělat nominanta strany na post prezidenta už v č…