Polština, francouzština, angličtina. Potvrzeno. Na Kursk neútočí jen Ukrajinci

27.08.2024 19:47 | Zprávy

Během ukrajinské invaze do ruské Kurské oblasti lze mezi bojujícími vojáky a vojenským personálem podle serveru Military Watch Magazine často zaslechnout polštinu či francouzštinu a zapojeni mají být do současného útoku i američtí kontraktoři ze soukromé vojenské organizace. „Odpovídá to širším trendům, které lze pozorovat v průběhu celé války,“ zmiňuje server s poukazem na nasazení velké části špičkové vojenské techniky.

Polština, francouzština, angličtina. Potvrzeno. Na Kursk neútočí jen Ukrajinci
Foto: Jan Šafařík
Popisek: Výcvik ukrajinských vojáků

Military Watch Magazine uvádí, že na ukrajinském útoku na ruskou Kurskou oblast, při němž odhadem 15 tisíc vojáků proniklo bezprecedentně hluboko na ruské území, se mělo podílet také množství cizinců a „objevuje se stále více podrobností o úloze personálu členských států NATO při podpoře operace“.

„Západní poradci, logistici, bojovníci a další personál obsluhující mnoho kusů složité nově dodané techniky hrají ve válečném úsilí od počátku roku 2022 ústřední a stále významnější roli, počínaje britskou královskou námořní pěchotou, nasazenou do frontových bojových operací nejpozději od dubna 2022, a konče poradci SAS, kteří údajně sehráli významnou roli při podpoře obrněných ofenziv proti ruským pozicím. Vzhledem k tomu, že do útoku na Kursk bylo nasazeno mnoho nejelitnějších ukrajinských bojových jednotek a velká část špičkové vojenské techniky, odpovídá nasazení západního personálu na podporu útoku, pravděpodobně včetně dodavatelů i aktivních vojáků, širším trendům, které lze pozorovat v průběhu celé války,“ uvádí Military Watch Magazine.

Americká soukromá vojenská organizace Forward Observations Group dle serveru potvrdila nasazení personálu v Kursku a zveřejnila jeho fotografie z oblasti, což potvrdily i geolokační údaje. Forward Observations Group se má na obraně Ukrajiny podílet již déle než dva roky, ačkoli část jejího personálu byla údajně od konce roku 2023 přesměrována do Izraele na podporu operací v pásmu Gazy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

V podstatě už začala třetí světová válka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 28.08.2024 3:48:17
Američani by se bez svých idiotských sebevražedných vazalů v NATO sami do ničeho nepouštěli taková je realita. Trest za to že se nevytvořil kolem Ruska prstenec neutrálních zemí ale nalezly do NATO bude fatální.

|  13 |  0

Další články z rubriky

„To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

22:59 „To snad není možný, co on si dovolí.“ Holec se splet ve Fialovi. Toto nečekal

Publicista Petr Holec to vzal od podlahy. Premiéra Petra Fialy popsal jako muže, kterému ještě pere …