Poslanec ANO Hlaváček se neujme mandátu v europarlamentu. Uvádí osobní důvody

15.07.2024 11:35 | Zprávy

Martin Hlaváček se kvůli závažným osobním důvodům vzdal mandátu poslance Evropského parlamentu, který obhajoval jako nestraník za hnutí ANO. Ačkoliv získal 10 662 preferenčních hlasů, plánuje nadále spolupracovat s hnutím ANO na odborné úrovni. Jeho náhradníkem bude Tomáš Kubín, který na kandidátce figuroval na 8. místě a má zkušenosti v zahraničních maloobchodních řetězcích, IT velkoobchodních firmách a územní samosprávě jako náměstek primátora Českých Budějovic.

Poslanec ANO Hlaváček se neujme mandátu v europarlamentu. Uvádí osobní důvody
Foto: Repro: Facebook
Popisek: Martin Hlaváček, europoslanec za hnutí ANO

„Závažné osobní důvody mi neumožňují ujmout se mandátu poslance Evropského parlamentu,“ uvedl Martin Hlaváček, který ve volbách do Evropského parlamentu v červnu 2024 obhajoval svůj mandát europoslance jako nestraník za hnutí ANO na 4. místě kandidátky. Celkem získal 10 662 preferenčních hlasů.

Spolupráci s hnutím ANO neukončuje, ačkoliv se mandátu vzdává. „S Hnutím ANO plánuji nadále spolupracovat na odborné úrovni a v rámci svých možností včetně Institutu pro politiku a společnost,“ napsal na X.

„Je nám líto, že osobní záležitosti našemu kolegovi Hlaváčkovi neumožňují ujmout se ve Štrasburku nového mandátu europoslance. Jsme rádi, že s námi bude moci dále spolupracovat na odborné úrovni i v rámci Institutu pro politiku a společnost,“ potvrdila slova Hlaváčka i europoslankyně Klára Dostálová.

Prvním náhradníkem hnutí ANO ve volbách do Evropského parlamentu je Tomáš Kubín. Na kandidátce hnutí ANO figuroval pod číslem 8., dříve působil v zastoupení zahraničních maloobchodních řetězců, ve velkoobchodních firmách z oboru IT a v průmyslovém segmentu. Dlouhodobě se věnuje územní samosprávě jako náměstek primátora Českých Budějovic, člen zastupitelstva města a předseda komise pro životní prostředí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

22:03 Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

Největší povodňové škody nemusely nastat, mohla tomu pomoci výstavba přehrady, které však zabránila …