Potíže během Bidenova výstupu. Rozvinuli transparent a ochranka měla napilno

20.08.2024 14:38 | Monitoring

Úřadující prezident USA Joe Biden přijel na sjezd Demokratické strany zapět svou labutí píseň. Při nástupu na pódium se strhl několikaminutový aplaus vestoje prokládaný voláním děkujeme. „Ameriko, dal jsem ti to nejlepší,“ zvolal Biden. „Nejlepším rozhodnutím celé mé kariéry bylo určení Kamaly Harrisové za viceprezidentku,“ dodal.

Potíže během Bidenova výstupu. Rozvinuli transparent a ochranka měla napilno
Foto: Printscrean YouTube
Popisek: Joe Biden na sjezdu Demokratické strany

USA si potrpí na velké show. A ta se odehrála i na sjezdu Demokratické strany, kde vystoupil se svým projevem „na rozloučenou“ úřadující prezident Joe Biden. Při jeho vstupu na pódium dav demokratů mával modrými transparenty s nápisem Milujeme Joea. Aplaus vestoje trvá přes čtyři minuty. Z davu ozývají frenetické výkřiky „Joe, děkujeme“. Když se aplaus a skandování trochu utiší, Biden přistoupí k mikrofonu. „Ameriko, miluju tě,“ vykřikne.

Show v americkém stylu připravují i média. Reportér agentury Reuters popsal aplaus doslova s dojetím. Po frenetickém aplausu a volání „Joe, děkujeme“, nebo „Joe, miluju tě“, přistoupil Biden ke své dceři a vroucně ji objal. Redaktor Bernd Debusmann napsal „,To je skutečná láska,‘ řekl muž vedle mě nikomu konkrétnímu a dodal: ,Neexistuje žádný jiný způsob, jak to popsat‘.“ Reportér před zahájením sjezdu mluvil s desítkami demokratů a ptal se na jejich vztah s Bidenem. Svorně mu odpovídali, že tlak na odstoupení Bidena z kandidatury na další období byl čistě matematický. Nemohl vyhrát a oni potřebovali někoho, kdo to dokáže.

„Jste připraveni volit Kamalu Harrisovou a Tima Walze?" ptá se Biden davu. Celá aréna propuká ve výbuchu souhlasu. Ale Biden nečeká a pouští se bez okolků do svého nepřítele a zároveň i nepřítele Kamaly Harrisové. Do Donalda Trumpa. „V Americe není místo pro politické násilí, žádné místo,“ připomíná 6. leden 2021, kdy rozzuřený dav Trumpových fanoušků vnikl do Kapitolu. Při nepokojích u Kapitolu bylo v ten den zatčeno 1033 lidí, 485 z nich bylo obžalovaných a odsouzených. Nejvyšší trest dostal Stewart Rhodes, který si za nepokoje před Kapitolem odnesl od soudu 18 let ve vězení, Peter Schwartz dostal 14 let, Jessica Watkinsová 8,5 roku. S flastrem od soudu pak odcházely desítky dalších občanů USA.

„Demokracie musí být zachována. Jsme v bitvě o samotnou duši Ameriky,“ řekl prezident Biden a vrátil se ve vzpomínkách do roku 2017 k nepokojům v Charlottesville vedených bílými nacionalisty, které vedly ke smrti jedné ženy. „Byli tak povzbuzeni tím, co viděli v Bílém domě, že se ani neobtěžovali nosit kápě“, říká Biden a dodal, že právě i kvůli tomu kandidoval na prezidenta. „V roce 2020 jsem kandidoval na prezidenta kvůli tomu, co jsem viděl.“ Kriminalitu menšin, gangy a násilné nepokoje hnutí Black Lives Matter nezmínil.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Režim jak v DPRK, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Turoň , 20.08.2024 16:16:00
To je jako uctívání Kima v Severní Koreji.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…