Pozadí omluvy za urážku křesťanství: Velmi naštvaný velkosponzor

29.07.2024 20:44 | Monitoring

Žádné reklamy pro na Olympijských hrách v Paříži. Kvůli části zahajovacího ceremoniálu, který pobouřil křesťany napříč světem, bouchla do stolu velká americká firma. Šestý největší poskytovatel telekomunikací a online připojení ve Spojených státech, společnost C Spire z Mississipi, ruší veškerou svou reklamu. Ihned je podpořil tamní guvernér.

Pozadí omluvy za urážku křesťanství: Velmi naštvaný velkosponzor
Foto: x.com
Popisek: Srovnání scény z olympiády a Poslední večeře Páně

Součástí velkolepého zahajovacího ceremoniálu letních olympijských her ve francouzské metropoli byla i scéna, kterou mnozí popisují jako hanlivou parodii na poslední večeři Ježíše Krista, jak ji zpodobnil italský renesanční umělec Leonardo da Vinci. 

V podání tvůrců olympijské slavnosti byla středem místo Ježíše korpulentní žena v poměrně divokém nastrojení. Z obou stran ji obklopovali muži převlečení za ženy, rovněž v dosti divokých kostýmech.

Scéna vyvolala vlnu pobouření napříč světem. Pořadatelé se již stihli omluvit těm, které výjev urazil.

„Samozřejmě nikdy nebylo naším záměrem projevit neúctu k jakékoliv náboženské skupině. Zahajovací ceremoniál se snažil oslavit toleranci ve společnosti. Jsme přesvědčeni, že se nám to podařilo naplnit. Pokud to někoho urazilo, je nám to hluboce líto,“ uvedla mluvčí organizačního výboru olympiády Anne Descampsová.

Ne všechny tato slova obměkčila. Patří mezi ně i významná americká firma, která je dle publikovaných sdělení ve svém oboru šestá nejvýznamnější v celých Spojených státech. Jedná se o firmu C Spire, telekomunikační společnost a poskytovatele internetového připojení.

„Šokovalo nás zesměšnění Poslední večeře Páně během zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Paříži. C Spire stáhne naši reklamu z olympijských her,“ stojí v prohlášení americké společnosti, které je umístěno na jejím oficiálním profilu na síti X.

Informaci na sociálních sítích zpropagoval účet Naija PR, který má na X 5,3 milionu sledujících uživatelů. 

„Šestý největší americký poskytovatel bezdrátového připojení, společnost C-Spire ruší veškerou reklamu na olympijských hrách po představení ze zahajovacího ceremoniálu, které podle zesměšňovaly křesťanství,“ stojí v popisku.

Americký deník The New York Post cituje prohlášení prezidentky společnosti C Spire, která uvedla, že její společnost plně podporuje americké sportovce, kteří tvrdě pracovali, aby mohli být součástí her. „Nebudeme však součástí urážlivého a nepřijatelného výsměchu Poslední večeře, proto stahujeme naši reklamu z olympijských her,“ sdělila podle deníku Suzy Haysová.

Rozhodnutí nadšeně přivítal guvernér amerického státu Mississippi Tate Reeves. „Jsem hrdý na to, že soukromý sektor v Mississippi od toho dává ruce pryč. Bůh se nenechá zesměšnit. Společnost C Spire udělala správné rozhodnutí,“ uvedl republikánský guvernér.

V samotné Francii se proti představení, které na sítích schytávalo přízviska jako dekadentní či perverzní, ohradila i tamní biskupská konference. „Včerejší zahajovací ceremoniál nabídl celému světu nádherné okamžiky krásy a radosti, bohaté na emoce a všeobecné uznání, ale ceremoniál obsahoval scény, které se vysmívají a zesměšňují křesťanství, čehož hluboce litujeme. Myslíme na všechny křesťany na všech kontinentech, kteří se cítí zraněni nehorázností a provokací některých scén,“ uvedli v prohlášení francouzští biskupové. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ehm ..............., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseviam , 30.07.2024 11:02:25
Celé se to nějak "nepovedlo" nebo co. Ostudné, ceremoniál pro úchyly, znečištěná řeka, účastní se sportovec odsouzený za znásilnění .......... děs, kam to došlo.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Okamura s Foldynou na slavnostech chmele. „Topoř“ Pospíšil a Černochová v maskáčích

18:01 Okamura s Foldynou na slavnostech chmele. „Topoř“ Pospíšil a Černochová v maskáčích

Desítky tisíc lidí navštívily o uplynulém víkendu slavnosti chmele – dočesnou – v Žatci. Jako každor…