Přes tři miliony za fotografy. Opozice vytáhla tučný účet hejtmana Grolicha

12.09.2024 20:30 | Monitoring

Lídr Přísahy pro krajské volby v Jihomoravském kraji Petr Vokřál si posvítil na aktivity hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) a zjistil, že krajský úřad pod vedením Grolicha například utratil téměř čtyři miliony korun za činnost fotografů. „Schillerová utratila 1,9 mega za fotografa a je to téma už dva roky. Hejtman Grolich z KDU-ČSL za krajské fotografy vyčerpal přes tři miliony,“ srovnává Matěj Gregor, vedoucí MotorGen, mládežnické organizace strany Motoristé sobě.

Přes tři miliony za fotografy. Opozice vytáhla tučný účet hejtmana Grolicha
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Jan Grolich

Bývalý primátor Brna za ANO Petr Vokřál, který letos vede Přísahu v krajských volbách na jižní Moravě, se na základě svobodného přístupu k informacím zeptal, kolik zaplatil krajský úřad pod Grolichovým vedením za poslední čtyři roky za práci fotografů.

„Výše mzdových nákladů na fotografy, které platil krajský úřad ze svého rozpočtu a kteří se současně podíleli na fotografování a natáčení hejtmana Jana Grolicha, a to od okamžiku, kdy se stal hejtmanem v roce 2020, je celkem tři miliony 852 tisíc korun,“ odpověděli úředníci Jihomoravského kraje.

„Pan Grolich o mně říká, že jsem lhář, ale tohle jsou jen střípky, a to hlavní teprve přijde...,“ komentoval Vokřál zjištění na svém facebooku.

Zjištění okomentoval i Matěj Gregor z organizace mladých Motoristů sobě, kteří budou po úspěchu v evropských volbách i v rámci krajských a senátních voleb spolupracovat právě s Přísahou. Gregor si povšiml, že za téměř dvakrát nižší částku na fotografy byla v minulosti napadána bývalá ministryně financí Alena Schillerová.

„Schillerová utratila 1,9 mega za fotografa a je to téma už dva roky. Hejtman Grolich z KDU-ČSL za krajské fotografy vyčerpal přes tři miliony. Změna, které můžete věřit!“ srovnává Gregor.

 

 

Nutno podotknout, že zatímco v případě Schillerové šlo o jejího osobního fotografa, vyčíslené náklady na fotografy předkládané Vokřálem se týkají celého krajského úřadu.

„Jedná se o fotografy, jejichž úkolem je mimo jiné fotodokumentace reprezentativních akcí za účasti nejen hejtmana, ale i členů Rady Jihomoravského kraje nebo jiných akcí Jihomoravského kraje a krajského úřadu,“ dodávají úředníci v dopise.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ivana Váňová, MBA byl položen dotaz

Pomoc

Nemám nic proti pomoci uprchlíkům, ale proč se od vaší vláda nedostává pomoci i občanům ČR, kteří čím dál více upadají do chudoby a mají problém přežít, i když pracují? Přijde mi, že z nás děláte jen nějaké zrůdy, co nechtějí pomoc uprchlíkům nebo jim ji závidí, ale co když je problém v tom, že spou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Grolich i Vokřál jsou dva naprosto stejně nevolitelní., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMiloš Černík 1 , 12.09.2024 21:33:05
Vokřál bývalí primátor Brna za ANO, známý svým neomarxismem, kdy byl jedna ruka s Žít Brno, volič Khárla, Drahoše a Pávka jak sám přiznal. S ANO se rozešel, potom mu nadbíhal znovu, dnes u Přísahy. Tento je pro mě stejně odpudivý jako ten černoprdelník. Divím se Šlachtovi že tohoto dal na kandidátku jako lídra. Nejspíš nemá lidi tak bere i takový odpad.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

22:03 Místo munice dejte peníze na povodně. Ševčík udeřil na Fialovu vládu

Největší povodňové škody nemusely nastat, mohla tomu pomoci výstavba přehrady, které však zabránila …