Příbuzní podrážejí nohy „viceprezidentovi“ Harrisové. Budou volit Trumpa

06.09.2024 11:43 | Monitoring

Donaldu Trumpovi se dostalo podpory od lidí, kteří se představili jako rodina Tima Walze, demokratického kandidáta na prezidenta a vystoupili v tričkách s nápisem Walzovi volí Trumpa. Českého ekonoma Pavla Šika pobavilo, co k této fotografii doplnili lidé na sociální síti X.

Příbuzní podrážejí nohy „viceprezidentovi“ Harrisové. Budou volit Trumpa
Foto: Repro YouTube AP
Popisek: Nominant na viceprezidenta za Demokratickou stranu Tim Walz

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump v rozhovoru pro televizi Fox News poděkoval rodině Tima Walze, demokratického kandidáta na post viceprezidenta, že ho podpořila. A ve vysílání ukázal fotku, kde mu lidé z Minnesoty, kde je Walz guvernérem, vyjadřují podporu.

Tato fotka koluje na sociálních sítích. Snímek několika lidí, údajně členů Walzovy rodiny, kteří se nechali vyfotit v tričkách s nápisem Walzovi volí Trumpa.

Český ekonom Pavel Šik tuto fotografii také zaznamenal a prozradil, že ho pobavilo, co k ní doplnili lidé na sociální síti X.

„Benny Johnson, jeden z těch amerických konzervativních komentátorů, které mělo financovat Rusko a o kterých jsem včera psal, sdílel na twitteru tuto fotku s dodatkem: ‚Celá rodina kandidáta na viceprezidenta Tima Walze od Kamaly Harrisové právě podpořila Trumpa. Tohle je největší trolling voleb v roce 2024.‘ Twitter příspěvky nemaže jako facebook ani nebanuje. Zato tam existují tzv. community notes. Takže když někdo napíše, že země je placatá, komunita může doplnit, že je to blbost, že je kulatá nebo hranatá. A právě jednu z nejzábavnějších komunitních poznámek, kterou ‚demokratická‘ komunita připojila a kterou jsem kdy četl, jsem našel u tohohle tweetu cituji: ‚Nejedná se o celou rodinu Tima Walze, ani o jeho nejbližší rodinu. Lidé na této fotografii jsou vzdálení bratranci a sestřenice. Tim Walz ani nepoznává, o koho se přesně jedná.‘ Krásné ráno, Ameriko!“ zvolal Šik.

Ota Šik promlouvá

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

8:30 Podporoval Ukrajinu, chtěl tam jet zemřít. Druhý atentátník na Trumpa

Snažil se verbovat Afghánce pro Ukrajinu, chtěl vypálit Kreml a objevil se v propagačním videu. To j…