Přijdu do parlamentu, podepíšu se, dostanu 350 eur. Nový europoslanec se chlubil

09.07.2024 16:22 | Monitoring

Do Evropského parlamentu se v letošních volbách dostal i čtyřiadvacetiletý kyperský youtuber Fidias Panayiotou, který nyní svým fanouškům sdělil, kolik si jako europoslanec vydělá peněz. Celkem si čerstvě zvolený europoslanec přijde až na 60 tisíc eur měsíčně (1,5 milionu korun). „Měsíčně dostanu do kapsy 8 000 eur bez výjimky, každý den, kdy přijdu do europarlamentu a podepíšu se, dalších 350 eur,“ vypočítává na videu blogger.

Přijdu do parlamentu, podepíšu se, dostanu 350 eur. Nový europoslanec se chlubil
Foto: Repro X
Popisek: Kyperský europoslanec Fidias Panayiotou

Čtyřiadvacetiletý blogger na YouTube Fidias Panayiotou, který byl zvolen jako nezávislý poslanec Evropského parlamentu z Kypru, prozradil, kolik peněz dostávají europoslanci každý měsíc. Natočil video v zasedací místnosti zákonodárného sboru EU a zveřejnil ho na TikToku.

„Jako poslanec EP dostávám měsíčně do kapsy 8 000 eur. Kromě platu pak dalších 350 eur za každý den, kdy přijdu do parlamentu a podepíšu se,“ informuje ve videu Panayiotou.

Dalších 30 000 eur měsíčně dostává europoslanec na platy svého týmu a 5 000 eur měsíčně na vedení kanceláře ve své zemi. „K tomu všemu mám další 4 000 eur, abych mohl propagovat svoji práci v Evropském parlamentu,“ pokračoval ve výpočtech youtuber.

Dalších 10 000 eur měsíčně dostává europoslanec na to, aby mohl pozvat lidi do Evropského parlamentu a vysvětlit jim, co europoslanci dělají. „Mám také řidiče tady v Bruselu, letenky business class na cestu zpět do své země,“ uvedl Panayiotou.

„Myslíte si, že jsme málo, nebo příliš placení?“ zeptal se následně svých fanoušků.

Ti se pochopitelně pozastavovali nad tím, kolik peněz europoslanci berou, a podle mnohých si takové peníze nezaslouží, obzvláště když EU „dělá světu jen peklo“.

„Jste hrubě přepláceni,“ uvedl jeden komentující.

„Takže dostáváte 60 000 eur měsíčně za to, že děláte světu peklo? Pěkné,“ přidal se další.

„To je hodně a nespravedlivé ve srovnání s lidmi, kteří tvrdě pracují,“ mají jasno lidé.

„To je ostuda, to je prostě směšné. Příliš mnoho vzhledem k tomu, že jen sedí v Bruselu,“ uvedli komentující.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Proto se toho koryta drží i ti naši europoslanci , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseparabola , 09.07.2024 17:53:36
jako lejno košile! Proto dnes Ďourová roní slzy! A některým je to ještě málo, tak se snaží nacpat do komise jako ona a příčinlivě si nahrabat, co to jde! Přestože nám tady škodí a peníze dostanou, kdyby čert na kobyle jezdil! Takže jste tam protlačili Danuši coby coby Bl Blo, a ta se dnes může rektorskému platu smát! Za naše, protože ty povinné desátky pro EU jdou i z českého rozpočtu!!! My, co jsme tam nechtěli, jen zíráme!

|  8 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 mělo podle ukrajinského …