Režisér Strach. Ukázal by se v Příčovech a konec práce? „Padesátá léta,“ zaznělo

17.08.2024 18:44 | Monitoring

Na zámku v Příčovech u Sedlčan se již pošesté sešli lidé, kteří se vnímají jako vlastenci a mimo jiné se ostře vymezují proti vládě Petra Fialy (ODS). „Za každým Fialou je dalších 20 šašků,“ zaznělo v diskusi. Ale netrvalo dlouho a přišlo doporučení. Řečníci by prý udělali lépe, kdyby raději zavřeli pusu a místo toho přiložili ruku k dílu a zámek opravili. Padlo i jméno režiséra Jiřího Stracha.

Režisér Strach. Ukázal by se v Příčovech a konec práce? „Padesátá léta,“ zaznělo
Foto: Screen: Raptor TV
Popisek: Vlastenecké setkání 2024 na zámku Příčovy.

Během rozmluvy na zámku v jednu chvíli přišel dotaz z publika s tím, jak legálně zbavit Fialovu vládu moci. „Máme šanci to zvrátit už teď, nebo až při volbách?“ zazněla otázka.

„Koryt se budou tak držet, podívejte na digitalizaci a na Bartoše, neodstoupí,“ řekl ekonom Ševčík a upozornil na přisátí Pirátů ke státním cecíkům. Jedinou cestu vidí v šíření myšlenek a změně politické mapy ve volbách.

„Šiřte ve svém okolí své myšlenky. Přesvědčujte, argumentujte, sdílejte informace, aby šli lidé k volbám už teď do Senátu, aby volili lidi se zdravým selským rozumem,“ nabádal na zámku ekonom Miroslav Ševčík. A zmínil na Praze 12 kandidujícího Borise Štastného nominovaného Motoristy sobě s podporou hnutí ANO, nebo na Zlínsku kandidujícího dlouhodobého senátora Jiřího Čunka (KDU-ČSL). Zásadní je, aby byli zvoleni politici se zdravým selským rozumem. Právní a legální cestou by shodit vládu Petra Fialy nešlo, míní Ševčík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

17:42 Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá, aby lidé nev…