Ruští parchanti, nevyhodili jsme je včas, tweetovala Němcová u Václaváku. Je jí na zvracení

29.10.2022 21:00 | Ze sítí

Senátorka Miroslava Němcová (ODS) se značně baví nad tím, jak se pořadatelé páteční demonstrace „Česko na 1. místě“ na Václavském náměstí nechali napálit dosti podobným způsobem jako redaktoři komunistického Rudého práva v roce 1989 a následkem žertu pořadatel protivládní demonstrace Ladislav Vrabel pátral po prezidentu Václavu Havlovi. „Ruští parchanti rozkládají naši společnost. Je mi z nich na zvracení,“ dodala politička a řečníky označila za „kašpary“.

Ruští parchanti, nevyhodili jsme je včas, tweetovala Němcová u Václaváku. Je jí na zvracení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32329 lidí
Na páteční demonstraci proti vládě Petra Fialy, za předčasné volby a za jednání s Ruskem kvůli dodávkám plynu se v centru Prahy sešly opět desetitisíce lidí podporujících iniciativu Česká republika na 1. místě. Na akci vystoupili prezidentští kandidáti Josef Skála a Hynek Blaško. Promluvili zde i expremiér Jiří Paroubek, předsedkyně KSČM Kateřina Konečná nebo exposlanec Lubomír Volný. Mluvil i herec Ivan Vyskočil.

Na akci přítomní mimo jiné v den, kdy si lidé připomínali výročí vzniku samostatného československého státu, vyzvali i k uskutečnění převratu a bývalý místopředseda KSČM Josef Skála označil vládní koalici za „fialovej hnus“ a tvrdil, že jen demonstrací vše skončit nemůže a cílem je prý „nenásilná revoluce“. „My převezmeme tuto zemi,“ prohlásil v podobném duchu i pořadatel Vrabel.

Senátorka Miroslava Němcová po zhlédnutí proslovů z demonstrace míní, že se na místě sešla „ruská pátá kolona s naší pátou kolonou“.

„Našinci plivli na státní svátek země, která vznikla s ideou svobody, suverenity a demokracie. Ruští parchanti žijící v ČR se oklepali a rozkládají naši společnost. Protože jsme je včas nevyhodili,“ uvedla na svém twitteru.

Velice ji také pobavilo, že přítomní naletěli na dosti podobný žert, kterého si nevšimli v roce 1989 ani tehdejší redaktoři v komunistickém Rudém právu, kteří tehdy otiskli poděkování Václavu Havlovi „za jeho namáhavou práci, kterou ve svém životě vykonával a vykonává“, společně s přáním „hodně zdraví a pracovních úspěchů“. Havlovo jméno bylo tehdy uveřejněno pod pseudonymem „Ferdinand Vaněk“  – jménem autobiografické postavy z divadelní hry Audience.

„Prosím vás pěkně, pan Vaněk Ferdinand by se měl dostavit ke koni! Čeká tam na něj jeho vnuk,“ nechal se Vrabel napálit na žert.

Úspěšného žertu si povšimla i Němcová. „Ferdinand Vaněk a komunisticky zahnědlá proruská sebranka. Fungovalo to tehdy i dnes. Oni se vůbec nezměnili,“ pobavila se nad zopakováním vtipu po několika desetiletích.

„Soudružka Konečná blouzní o tom, že se jich musíme bát. Na zvracení mi z nich je, to ano, ale bát se? Těchto kašparů?“ dodala ještě senátorka.

V pořadí se jednalo již o třetí shromáždění pod názvem „Česko na 1. místě“. Předešlé akce, které rovněž navštívily desetitisíce lidí, se konaly 3. a 28. září. Předešlé protesty organizovala dvojice Jiří Havel a Ladislav Vrabel, za pátečním protestem stál již pouze Vrabel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…