Šarapatka chválí Foltýnovy příkopy pro zombíky: Ruská pátá kolona šílí, voják to dělá dobře

11.08.2024 7:52 | Monitoring

Někdejší člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka se zastal vládního koordinátora strategické komunikace plukovníka Otakara Foltýna, jenž čelí vlně kritiky za to, že část české společnosti označil za „zombíky“ a „svině“. Zároveň se naváží do senátorky Jany Zwyrtek Hamplové. Ta vyzývá premiéra k okamžitému personálnímu řešení Foltýnovy pozice vládního koordinátora.

Šarapatka chválí Foltýnovy příkopy pro zombíky: Ruská pátá kolona šílí, voják to dělá dobře
Foto: Hana Brožková
Popisek: Zdeněk Šarapatka

 „Voják Otakar Foltýn začal boj s dezinformacemi dobře: ruská pátá kolona šílí,“ schvaluje Šarapatka Foltýnovo počínání.

Vládní koordinátor strategické komunikace plukovník Otakar Foltýn o minulém víkendu na festivalu ve Slavonicích promlouval o informační válce a o lidech, kteří na sítích „šíří ruskou propagandu“ – označil je za „zombíky“. A ty, kteří sympatizují s „Putinovým režimem“, popsal Foltýn takto: „Jsou to často lidé nešťastní, zahořklí, opuštění, mají životní smůlu, nebo jsou to prostě jenom svině.“

Ve svém facebookovém příspěvku senátorka Jana Zwyrtek Hamplová informovala, že vyzvala premiéra osobním dopisem k okamžitému personálnímu řešení pozice koordinátora strategické komunikace Otakara Foltýna a k tomu, aby jako osoba politicky odpovědná za jeho výroky podal podnět o podezření ze spáchání trestného činu „podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod“.

To podle Šarapatky naznačuje, že Foltýn vykonává svou funkci správně: „Mimořádná doba omlouvá mimořádné prostředky. Foltýnova tvrdost k nim patří.  Plukovník, jenž dostal za úkol od vlády zatočit s ‚dezinfem‘, jim ve Slavonicích naložil notnou spršku za kolaboraci s ruským agresorem,“ napsal Šarapatka v komentáři pro Seznam Médium.

„Co pudí k vzteklému hemžení ruskou pátou kolonu a zdejší dezinformátory nad výroky vojáka, je zřejmé. Když Foltýn, uvyklý přímému jednání bez kudrlin a úhybných cavyků, označil v neformální diskusi zdejší kolaboranty za ‚svině, které už se staly nepřáteli vlastního státu‘ a zpochybnil inteligenci i pracovitost dezinfoscény na úkor samostatnosti a odpovědnosti. Hned senátorka Jana Zwyrtek Hamplová. Politička, provařená návodem k rasové segregaci, když před časem v Senátu horovala za vyčlenění romských dětí do samostatných tříd, ‚abychom neubližovali dětem, které nejsou zvyklé na určité etnikum‘, si teď paradoxně stěžuje premiérovi na Foltýna, že chce kolaboranty ‚separovat, protože by mohli nakazit své okolí‘,“ pokračuje Šarapatka.

Dále Šarapatka zmínil, že senátorka Hamplová veřejně hájí i samotného Putina: „Tou hlavní informací je, že se žádný stát nemusí bát Ruska, jak se nám tvrdí, a že tím, kdo by chtěl jakýkoli válečný konflikt nebo útočit na jiné země, není Putin, šířila veřejně na sociálních sítích,“ napsal Šarapatka.

„Proč někdo vůbec může obdivovat, omlouvat anebo dokonce blahořečit tak neuvěřitelně zrůdný režim, jako je třeba současný Putinův režim. Velmi často to jsou lidé, kteří jsou nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají jenom životní smůlu nebo jsou to prostě svině,“ prohlásil Foltýn, jak již uvedeno výše.

A nyní, podle Zdeňka Šarapatky, to zvedá senátorku coby „holubici míru“ ze židle.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Jan Tecl, MBA byl položen dotaz

Nemyslíte, že je třeba pomoc hlavně lidem, ne bankám?

Dobrý den, můžete mi vysvětlit, jaký smysl mají poplatky za předčasné splacení hypoték? Proč trestat ty, co se chtějí a mají možnost se zbavit dluhů? Vždyť banky na úrokách i tak dostávají dost a žadatelé, hlavně mladí, mají dost problémů s tím vůbec na hypotéku dosáhnout, tak proč jim ještě ODS a T...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

„Voják Otakar Foltýn začal boj s dezinformacemi dobře: ruská pátá kolona šílí,“ schvaluje Šarapatka Foltýnovo počínání., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 11.08.2024 15:48:07
Z toho, co jsem doposud četl, tak plukovník Foltýn žádný boj s dezinformacemi zatím nezačal. Podle mého názoru zatím jen začal vulgárně nadávat lidem, kteří nesouhlasí s Fialovou vládou. Jestliže Šarapatka považuje Foltýnovy nadávky za boj proti dezinformacím, tak je to jen známka toho, že ani Šarapatka rozumu moc nepobral.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Kočka snědená migranty novým tématem voleb v USA

10:24 Kočka snědená migranty novým tématem voleb v USA

Volební souboj v USA může být hodně těsný. Pro voliče demokratů i republikánů je nejdůležitějším tém…