Síkela se chlubil, jak budou solidární. Němci ho vypekli

19.07.2024 13:37 | Zprávy

Německá solidarita slibovaná ministrem průmyslu a obchodu Jozefem Síkelou (STAN) zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Síkela, jenž dříve tvrdil, že by Německo zastavilo část svého průmyslu, aby se s námi podělilo o plyn, i když jej samo potřebuje, si nyní podle zjištění agentury Bloomberg na sousední zemi stěžuje, že hromadí plyn a odmítá se o něj dělit se zbytek středoevropských zemí včetně Česka. Berlín hodlá již od října utáhnout plynové kohouty u potrubí vedoucího do Česka natolik, že středoevropskému regionu dle Síkely hrozí vážný problém.

Síkela se chlubil, jak budou solidární. Němci ho vypekli
Foto: ČT24
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Že Česká republika obvinila Německo z hromadění plynu formou toho, že snížilo kapacitu exportního plynovodu právě v době, kdy se středoevropský region potýká s problémem nahrazení dodávek z Ruska, informovala agentura Bloomberg.

Agentura zjistila, že ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela sepsal dopis, v němž si stěžuje, že provozovatel přepravní soustavy Gascade Gastransport GmbH snížil kapacitu výstupního bodu na česko-německé hranici a od října ji hodlá snížit ze současných 69 gigawatthodin na kapacitu pouhých 14,5 gigawatthodiny.

Síkela tento svůj dopis se stížností na chování německého provozovatele přepravní soustavy dle Bloombergu poslal estonské eurokomisařce pro energetiku Kadri Simsonové a německému ministrovi hospodářství Robertu Habeckovi (Zelení).

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

tahle fialová vláda je z nejhloupějších v Evropě , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseasspan , 19.07.2024 20:59:17
a Fiala je nejhorší premiér světa. Ani se nedivím, že polovina ministrů je stejně natvrdlá jako on. Svůj ke svému. Němci si s námi hrají šachy a ten fialový servilní profesůrek se jim ještě klaní.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

22:31 Další atentát na Trumpa? „Je v pořádku.“ Ale střílelo se

V blízkosti amerického exprezidenta Donalda Trumpa se dva měsíce od pensylvánského pokusu o atentát …