Síkela svolal do Prahy Evropu a sdělil: Spotřebitel si zaslouží ochranu

24.09.2022 14:18 | Bleskově

Ministr průmyslu a obchodu za STAN Jozef Síkela sezval do Prahy své kolegy z EU, kteří mají ve svých zemích na starosti ochranu spotřebitele. V hlavním městě ČR jim sdělil, že evropští spotřebitelé si zaslouží co nejrychlejší ochranu před stávající energetickou nejistotou. Sám popsal, jak Česko chrání vlastní spotřebitele.

Síkela svolal do Prahy Evropu a sdělil: Spotřebitel si zaslouží ochranu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Jozef Síkela v roli ministra průmyslu a obchodu Česka, které ve druhé polovině roku 2022 předsedá EU, přivítal v Praze kolegy z ostatních unijních zemí. Debatovali o ochraně spotřebitele a Síkela podle ČTK na jednání zdůraznil, že v současné energetické krizi je třeba zbavit evropské spotřebitele nejistoty spojené s touto krizí.

„Fungování jednotného trhu Evropské unie se těžko obejde bez účinné politiky ochrany spotřebitele, její pravidla a vymáhání prohlubují důvěru v tržní prostředí a povzbuzuje celé hospodářství,“ řekl Síkela.

Síkela na svém twitteru popsal, jak se v roli ministra průmyslu a obchodu snaží tlumit obavy českých občanů.

„Tohle je pozitivní zpráva. Už jsou to víc než tři týdny, co Rusko zastavilo dodávky plynu přes Nord Stream. S klesajícími teplotami se také skoro zdvojnásobila spotřeba plynu v České republice. Přesto se daří dodávkami z Norska, Holandska a Belgie pokrývat denní spotřebu i tvořit zásoby,“ oznámil Síkela veřejnosti.

Jozef Síkela promlouvá

Jozef Síkela promlouvá

České spotřebitele ujistil, že zemního plynu na tuto zimu bude dost, ale i tak všechny požádal, aby s energiemi hospodařili rozumně.

„Přes pozitivní vývoj i nadále platí, že je namístě rozumný přístup k využívání energií, především plynu. Kombinace podílu na kapacitě LNG terminálu v Nizozemsku, aktuálních zásob a energetických úspor nám však dostatek plynu na tuto zimu zajistí,“ požádal všechny Síkela.

Jozef Síkela promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…