Sobotkův kabinet možná ukončí mimořádná bezpečnostní opatření

23.05.2016 6:21 | Zprávy

Dalším pokračováním nebo ukončením mimořádných bezpečnostních opatření, která byla přijata po teroristických útocích v Bruselu, by se měla na svém dnešním jednání zabývat vláda. Ministři také proberou návrh přijmout devět zaměstnanců na ministerstvo zahraničí nebo právní a technické posudky, kterými resort dopravy odůvodňuje prodloužení smlouvy na provoz mýtných bran s dosavadním dodavatelem, společností Kapsch.

Sobotkův kabinet možná ukončí mimořádná bezpečnostní opatření
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

O tom, že vláda bude diskutovat o pokračování mimořádných bezpečnostních opatření, informoval ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). První stupeň ohrožení před terorismem v Česku platí od 22. března. Vláda schválila také nasazení 550 vojáků na dobu dvou měsíců. O měsíc později odsouhlasila Bezpečnostní rada státu snížení počtu vojáků o sto. Chovanec avizoval, že by konec opatření mohl navrhnout po skončení konference Interpolu, která se konala minulý týden v Praze.

Zaměstnanci na nově zřízených postech mají na ministerstvu zahraničí působit na zastupitelských úřadech v Damašku, Bejrútu a Ankaře, při stálých misích v OSN v New Yorku nebo Radě Evropy ve Štrasburku a v sekci státního tajemníka. Ministři se dnes také znovu vrátí k návrhu nové podoby zdravotního pojištění cizinců z dílny ministerstva vnitra.Na programu jsou i poslanecké návrhy. TOP 09 chce vyjmout podnikatele s ročními příjmy do jednoho milionu korun z elektronické evidence tržeb, vláda se k tomu má podle stanoviska pro ministry postavit negativně. Lidovečtí poslanci zase navrhují, aby lidé měli právo pohřbít i mrtvě narozené děti nebo plody po potratu. Novelu zákona o pohřebnictví nemá kabinet dle podkladů podpořit, ale ani odmítnout.

Ministři proberou i senátní návrh zákona o veřejných kulturních institucích a novelu předpisu o státní službě. Na programu jednání je i vyhodnocení přezbrojení armády obrněnými transportéry nebo návrh veřejné zakázky za 182 milionů na opravy letounu Challenger CL-601 z vládní letky.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Miliony Čechů to bolestně zasáhne. Ševčík odhalil předpis EU

10:48 Miliony Čechů to bolestně zasáhne. Ševčík odhalil předpis EU

Ekonomická rána pro miliony Čechů. Miroslav Ševčík se vyjádřil k možnému omezení prodeje plynových k…