Stanjura bude chystat rozpočet v režimu tajné. Schillerová zuří. A nejen ona

13.07.2024 13:45 | Monitoring

Vláda se bojí. Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová kritizuje, že ministr financí svévolně rozhodl o faktickém přesunu přípravy státního rozpočtu na příští rok do režimu tajné. „Aby odmítl informovat o rozpočtu na příští rok, to se ve světě skoro nevidí,“ uvádí Schillerová na sociální síti s tím, že kromě České republiky chystá rozpočet v utajení jen Ukrajina a Afghánistán. A cituje novináře Marka Stoniše, který vysvětluje, že „vláda chystá první rozpočet, ve kterém nejsou mimořádné výdaje za covid ani energie, přesto rozpočet bude hluboce deficitní“.

Stanjura bude chystat rozpočet v režimu tajné. Schillerová zuří. A nejen ona
Foto: Archiv Aleny Schillerové
Popisek: Alena Schillerová, předsedkyně poslaneckého klubu hnutí ANO

Kromě výše plánovaného schodku na rok 2025 nejsou podrobnosti o penězích pro jednotlivá ministerstva veřejné. Nově totiž platí upravená rozpočtová pravidla, podle nichž se veřejnost dozví objemy peněz pro ministerstva nejspíš až koncem srpna.

Stínová ministryně financí upozorňuje, že pouze dvě země v minulých letech zhoršily standardy, jakými o veřejných financích informují veřejnost - kvůli Tálibánu Afghánistán a kvůli ruské agresi Ukrajina. „Pouze hrstka mužů na tomto světě má odvahu utajit státní rozpočet před svým národem. Patří mezi ně opavský Zbyněk Stanjura a také afghánský Qari Din Mohamed Haníf. Tento mudrc Tálibánu uměl už v 15 letech nazpaměť Korán a postupně se vypracoval až na ministra financí Afghánského islámského emirátu. Je o trochu starší než Zbyněk Stanjura, narodil se 1342 roku Hidžry, tedy 1955 našeho letopočtu. A právě u něj, jak to vypadá, se inspiroval náš ministr financí,“ píše Schillerová na svém Facebooku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jak prosté, vláda chce zase okrást naše občany, aby mohla dále podporovat banderovské žoldáky ve válce USA proti Rusku., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefuki , 13.07.2024 15:15:12
A aby proto mohla nakupovat US zbraně, zvýšit výrobu munice, opravovat ukrům rozbitou techniku. A v zimě jim nejspíše bude dodávat elektřinu - opět na úkor její ceny pro naše občany.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…