Střelba na Trumpa. Dějí se věci: Zablokovaná zpráva. Ochranka nebyla z tajné služby

19.07.2024 20:40 | Monitoring

Kolem sobotního atentátu na exprezidenta USA Donalda Trumpa panuje čím dál více otazníků. Podle jednoho z amerických zákonodárců byl Kongresu odepřen přístup k integrální operační zprávě, v níž má být podrobný popis, kdo měl krýt oblast střechy, ze které útočník střílel. „Kdo tento plán podepsal, těžce selhal,“ zaznívá. Nejasnosti panují také kolem kompetentnosti přítomných agentů. Americký senátor Josh Hawley tvrdí, že většina členů Trumpovy ochranky na shromáždění „ani nebyla z tajné služby“.

Střelba na Trumpa. Dějí se věci: Zablokovaná zpráva. Ochranka nebyla z tajné služby
Foto: Repro X
Popisek: Donald Trump na nominačním sjezdu Republikánské strany

Podle jednoho z amerických zákonodárců, který byl přítomen středečnímu brífinku FBI a pod podmínkou anonymity hovořil s Fox News Digital, byl Kongresu odepřen přístup k integrální operační zprávě, která podrobně popisuje plán ochrany bývalého prezidenta Trumpa.

Server popisuje, že vysloužilý inspektor newyorské policie Paul Mauro nastínil, že by právě tato zpráva „měla podrobně popisovat“, kdo měl krýt oblast střechy, ze které útočník střílel. „Pokud nebyl vypracován operační plán nebo pokud se nevztahoval na tuto střechu, ten, kdo ho podepsal, těžce selhal,“ řekl Mauro. Dle jeho informací byl plán ve čtvrtek odpoledne v rukou FBI, ta se však odmítá vyjádřit.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Zbyněk Stanjura byl položen dotaz

Peníze pro církve

Proč, když nejsou peníze, musí se snižovat důchody, nepřidá se na platy do školství, jste zvedali podle inflace odvody církvím? A prč jste si vůbec zvedali platy podle inflace, když platy ani důchody jste podle inflace nezvedli?? Ba naopak, přizpůsobili jste si zákony?? Můžete prosím odpovědět voli...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když si promítnu kolik úsilí je stálo se Trumpa zbavit, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 19.07.2024 22:59:10
Všemi možnými způsoby, tak si myslím, že to jen tak nevzdají. Když dokáží obětovat smrt statisíců a milionů, tak je jeden život nezastaví. Nejhorší je, že nemůže věřit nikomu. Oni jsou jako sekta prolezlá všude. Jako u nás. Vždyť to vidíte co dokáží. Stačí se podívat na vrchní státní zastupitelství. Jak vyhrožují.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…