Systém je průchozí, ale není komfortní, uznává Bartoš. Rezignovat není jeho styl

13.09.2024 7:57 | Monitoring

Digitalizace stavebního řízení je jedním z největších porevolučních projektů, avšak podle ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše zatím nenaplňuje očekávání z hlediska komfortu pro úředníky. Systém sice umožňuje vyřizovat žádosti a povolení, ale není uživatelsky přívětivý. Bartoš očekává zlepšení funkčnosti do září, ačkoli konkrétní datum neuvedl. Projekt čelí kritice nejen z opozičních, ale i koaličních řad. Rezignovat však Bartoš nehodlá.

Systém je průchozí, ale není komfortní, uznává Bartoš. Rezignovat není jeho styl
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti) v pořadu Nový den na CNN Prima NEWS

„Ten systém je průchozí, co do počtu podaných žádostí, těch je zhruba 20 tisíc v rozpracování. Je pravda, že to, co jsme měli podat k 1. 7. díky jistým omezením není pro lidi na úřadě komfortní, byť ty výstupy z toho jdou – jsou zde kolaudace, povolené rodinné domky… Je vidět, že se to s tím systémem nakonec odpracovat dá. Ale ten komfort není prostě dobrý,“ vystihl Ivan Bartoš hlavní problém digitalizace stavebního řízení.

Moderátoři pořadu Nový den na CNN Prima News se však dožadovali přesného data, kdy ten systém tedy „dobrým“ bude. „My jsme slíbili dodávku jisté funkcionality do konce srpna,“ řekl Bartoš. Konkrétní datum, kdy bude systém použivatelný neuvedl, lepší by to však dle jeho názoru mohlo být v září.

„Rezignovat na cokoli není můj styl,“ zdůraznil a dodal, že projekt digitalizace stavebního řízení je jedním z největších porevolučních projektů. „Ta agenda je složitá. Že to nebude lehké jsem věděl. To datum bylo skutečně šibeniční, ale vyžadoval to Národní plán obnovy,“ připustil Bartoš.

„Naší ambicí je zrychlit stavební řízení, a to v tom starém systému nešlo,“ dodal Bartoš. „Šťouchance“ i z řad koaličních kolegů vnímá jako něco přirozeného. „Čutnutí z opozičních, ale i z koaličních řad je součástí politiky,“ podotkl.

„Na vládě pravidelně reportuji, jak se systém vyvíjí,“ zmínil šéf resortu. Ministerstvo má sněmovnímu výboru pro veřejnou správu předložit detailní plán nápravy všech nedostatků na schůzi 26. září.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pirát Bartoš, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVincent Pribula , 13.09.2024 10:36:51
Z pouličního demonstranta, knihovníka - ministr. Debilizace společnosti jede .......

|  7 |  0

Další články z rubriky

Trump sledován a okraden. Cizí mocností

9:40 Trump sledován a okraden. Cizí mocností

Materiály z kampaně Donalda Trumpa se měly dostávat k lidem z týmu jeho soupeřů, a rovněž k FBI a dv…