Těžké, těžké. Volte ODS, šířila poslankyně ANO. Co s ní? „Dělá, že nic.“

17.10.2022 9:48 | Komentář

Poslankyně Romana Fischerová (ANO) nezažívá příjemné období. Nejenže podle všeho neobhájí v Lysé nad Labem, kde působí, mandát místostarostky, ale navíc hnutím ANO otřásá skandál, jehož je hlavní postavou a ve kterém se řeší její nabádání voličů, aby nevolili kandidáta ANO, ale dali přednost politikovi z konkurenční ODS. Problém už řešil i nejvyšší orgán hnutí ANO; její vyloučení z hnutí se zdá být na spadnutí.

Těžké, těžké. Volte ODS, šířila poslankyně ANO. Co s ní? „Dělá, že nic.“
Foto: FB R. Fischerové
Popisek: Romana Fischerová (ANO)

„Jsem silně znechucen počínáním politicky činné osoby z Lysé nad Labem z hnutí ANO, která zasáhla do komunálních voleb v Milovicích,“ napsal na svůj facebook bývalý poslanec hnutí ANO a také bývalý starosta středočeských Milovic Milan Pour těsně po komunálních volbách.

„Tato osoba zasílala 2 dny před volbami řetězové zprávy lidem z Milovic, aby volili ODS a starostu Lukáše Pilce, a tím chtěla ovlivnit výsledek voleb v Milovicích v neprospěch hnutí ANO,“ dodal Pour další překvapivé informace.

„Jelikož mám důkazy o jejím počínání, budu žádat o její vyloučení z hnutí ANO. Už jejímu chování a politickému působení dali vysvědčení v těchto komunálních volbách občané Lysé nad Labem,“ pokračoval na facebooku Milan Pour.

Aniž by kohokoli jmenoval, je naprosto zřejmé, že dotyčnou osobou byla právě současná poslankyně hnutí ANO Romana Fischerová.

Pokud vám její jméno nic neříká, možná si vzpomenete na článek „Chci miliardy! A jsem sexy,“ napsala poslankyně ANO. Pak to rychle mazala“, který jsme před časem zveřejnili a ve kterém byl tématem text, který na facebooku zveřejnila na svém fiktivním náhrobku a kde se mimo jiné pravilo, že zemře jako miliardářka ve věku 83 let a jako příčina smrti bylo zmíněno, že je příliš sexy. A její poslední slova?

„Lituji toho, že jsem nedala facku dost lidem za to, že říkali pitomosti.“

Jedné takové „pitomosti“ pravděpodobně Fischerová lituje nyní, protože podle dostupných informací ze serveru SeznamZprávy.cz jí hrozí vyloučení z hnutí ANO.

Server také zjistil, že Fischerová přidala ke své zprávě i návod, jak na volebním lístku křížkovat, aby lídr ODS uspěl. Připojila prý i výzvu, ať příjemci předávají zprávu dál. Zprávy měla Fischerová posílat přímo ze svého telefonu.

O situaci informoval také server PrahaIN.cz. Ani pro něj, ani pro SeznamZprávy se ale Pour a Fischerová k situaci nevyjádřili.

Kdo se ale podle serveru SeznamZprávy.cz vyjádřil, byl předseda hnutí Andrej Babiš. Ten měl uvést, že pokud jsou informace pravdivé, je to nepřijatelné a bude se to řešit v rámci hnutí.

Podle našeho zdroje se tak už stalo a celou věcí se zabývalo předsednictvo hnutí ANO.

„Záležitost se dostala až k nám na RASK, my jsme se k tomu nějak vyjádřili a jelikož byly k dispozici i důkazy o tom, že se paní Fischerová toho skutku skutečně dopustila, nebylo v podstatě co řešit a věc jsme předali na předsednictvo, které musí rozhodnout. My nikoho vyhodit nemůžeme,“ sdělil nám člen RASK (Rozhodčí a smírčí komise hnutí ANO).

Podle něj už celou věc projednalo i předsednictvo hnutí a požádalo o stanovisko předsednictvo středočeského ANO. To ještě nezasedalo.

Podle druhého zdroje přímo z Parlamentu je teď situace složitá.

„S paní poslankyní se tady nikdo moc nebaví a ona naopak dělá, jako by se nechumelilo. Pokud by ji vyloučili, nepředpokládám, že se mandátu zbaví, takže přijdeme o jednoho člena klubu a jeden hlas,“ je se situací smířen člověk, který si nepřál být jmenován.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …