To o sobě Fiala ještě neslyšel. Turek, Šlachta a Macinka v akci

10.07.2024 12:00 | Reportáž

Velmi ostrá slova směroval předseda Motoristů sobě Petr Macinka šéfovi ODS Petru Fialovi na tiskovém brífinku s nově zvolenými europoslanci a jejich členství ve frakci Patrioti pro Evropu. „Tímto bych rád vyzval předsedu vlády ODS, přestaňte parazitovat na ukrajinské válce, přestaňte parazitovat na utrpení, které se tam děje,“ sdělil Macinka. O ODS mluvil na brífinku i šéf Přísahy Robert Šlachta.

To o sobě Fiala ještě neslyšel. Turek, Šlachta a Macinka v akci
Foto: Radim Panenka
Popisek: Tiskový brífink: Filip Turek, Robert Šlachta, Petr Macinka a Nikola Bartůšek

„Dáváme najevo, že naše koalice a to, jak jsme se dostali do voleb, pokračuje dál. Děkujeme všem voličům za to, že jste nás dostali, kam jste dostali,“ poznamenal šéf Přísahy Robert Šlachta za přítomnosti europoslanců Nikoly Bartůšek a Filipa Turka. Nechyběl ani šéf koaliční strany Motoristé sobě Petr Macinka. 

Dále pokračoval europoslanec Filip Turek, který zdůvodnil, proč došlo ke vstupu do frakce Patrioti pro Evropu. „Vyjednávání byla komplikovanější, protože se vedla po více liniích. Nicméne rozhodnutí jsme udělali to nejlepší, co jsme mohli. Jsme součástí nové frakce Patrioti pro Evropu. Tato frakce má všechny ustavující hodnoty v podstatě shodné s memorandem našich dvou stran. Je to absolutně kritický přístup ke všem politikám Green Dealu. Dokonce se nám povedlo zaznamenat do těch zakládajících materiálů strany to, že je tam přímo zmínka o zrušení zákazu aut se spalovacími motory od roku 2035. Je to frakce za národní státy, pro zachování suverenity národních států, proti federalizaci. Proti macronovské politice,“ zmínil Turek.

„Důvody, proč jsme nevstoupili do ECR, jsou jednoduché. ODS začala vysílat pověstné signály, že bude blokovat naše členství v ECR. A vzhledem k tomu, že nově vznikající frakce je větší, silnější, tak jsme se nemuseli dál snažit tlačit se někam, kde není zájem o to, abychom tam byli. Navíc ta nová frakce je silnější, racionálnější a vlastně přebírá pozici, kterou měla mít ECR, to znamená, že je to jediná zdravá pozice proti dnešnímu směrování Evropské unie,“ dodal Turek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Popravdě řečeno,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 10.07.2024 12:45:16
to Fialovo poblouznění neutuchající pomocí Ukrajině, přestože doma má k řešení tolik problémů, nemohlo být z jeho hlavy. To prostě dostal od někoho befelem. A nejen on i ostatní členové jeho vlády. Takový proukrajinský a zároveň protiruský fanatizmus se nevyskytl nikde jinde na světě, jen u nás.

|  29 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…