Topolánkův drsný sexuální příměr. Kvůli Síkelově novému místu

17.09.2024 15:12 | Monitoring

Ještě nedávno se zdálo, že by český kandidát na eurokomisaře Jozef Síkela mohl v Evropské komisi dostat na starost nějaké silné portfolio. Např. energetiku. Jenže ty naděje vzaly v půli září za své. Ukázalo se, že staronová předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová je ochotná Síkelovi svěřit tak maximálně mezinárodní vztahy. Podle expremiér Mirka Topolánka to lze vložit taky tak, že s námi bylo „vy**báno tak středně“.

Topolánkův drsný sexuální příměr. Kvůli Síkelově novému místu
Foto: ČT24
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela

Když Česko v první polovině roku 2022 řídilo EU, vláda Petra Fialy (ODS) si podle ohlasů ze zahraničí vysloužila dobré jméno. Pokud voliči na vládě Petra Fialy něco oceňovali především, pak je to budování obrazu Česka v zahraničí.

Kvůli dobrému jménu v Evropě se zdálo, že by Petr Fiala mohl získat pro českého kandidáta na eurokomisaře – dosavadního ministra průmyslu za STAN Jozefa Síkelu – silné portfolio. Nějaké ekonomické portfolio.

Anketa

Zvládá Česká republika současné povodně?

hlasovalo: 4065 lidí

Tato představa však v polovině září vzala za své. Konzervativní komentátorka Lenka Zlámalová představila návrh příští Evropské komise, kde Síkela obdržel toliko post komisaře pro udržování zahraničních vztahů. Energetiku, ale i jiná silnější portfolia, obdrží komisaři z jiných zemí.

„Ani energetika, ani obchod. Mezinárodní spolupráce. To nemá se silným ekonomickým portfoliem, na nějž se Jozef Síkela kasal, nic společného. Předsedkyně Evropské komise s Petrem Fialou docela zametla. Při pohledu na to, jak silné komisaře mají třeba pobaltské země nebo Dánsko, které získalo právě tu energetiku,“ napsala Zlámalová na sociální síti X.

Jozef Síkela už má portfolio

Expremiér Mirek Topolánek zašel ještě dál.

„Uršula s námi vyjebala tak středně. Timmermansem v sukních bude protijaderná aktivistka T. Ribera. Klima udrží Holanďani pro W. Hoestra a energetiku dostal Dán a socialista Jørgensen. Protijaderná parta! Jožka má ‚international partnership‘... A to Fiala pomohl zvolit Uršulu...“ poznamenal trpce.

Jozef Síkela už má portfolio

Ekonomický publicista Jan Hrbáček přidal hovínko. Jako obrázek na sociální síti facebook, kde se k Síkelovu portfoliu též vyjádřil. „Tomu se tedy říká úspěšný lobbing. ČR má eurokomisaře pro Burkinu Faso. To i Špidla a Jourová měli silnější mandáty,“ poznamenal.

Jozef Síkela už má portfolio

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Referendum - upřesnění

Dobrý večer, přečetla jsem si Vaši odpověď na dotaz od jiné uživatelky s názvem "referendum". Dále jsem si prostudovala Vás odkaz na tuto odpověď a zajímá mě bod 1e) v němž se v podstatě píše, že v referendu nebudou mít občané možnost hlasovat o členství v mezinárodních organizacích.. Nebo se pletu...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 107 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je vzkaz , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePhantom ll , 17.09.2024 16:29:48
Vsem ceskejm eurohujerum a eurosvazakum. Hodne stekejte na rusa, znicte si sve hospodarstvi, zadluzte se v nasich bankach, my vas potom podrbem za uchem a zazeneme do boudy. Hlavne nam vy scheise tzechen do niceho nekecejte. Tohle musela pochopit i surikati MOA. :-)

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …