Třikrát očkovanej a mám covid. Zničený Babiš z postele

19.08.2024 11:01 | Monitoring

Prubířský kámen Babišovy vlády dopadl na samotného Andreje Babiše. Oznámil, že má covid. „V neděli jsem zjistil, že mám covid. Třikrát očkovanej, už jsem ho jednou měl. Vysoké horečky 38,7 °C,“ popsal na videu Babiš. A je tu doporučení. „Senioři a nemocní lidé jsou vždy v ohrožení a neumějí předvídat komplikace, které může onemocnění přinést,“ řekl k nástupu covidu předseda České vakcinologické společnosti Roman Chlíbek. Dodal, že očkovat je potřeba se rok co rok. Ministerstvo objednalo 700 tisíc vakcín.

Třikrát očkovanej a mám covid. Zničený Babiš z postele
Foto: Printscrean Facebook
Popisek: Andrej Babiš z postele oznamuje onemocnění virem covidu

„V neděli jsem zjistil, že mám covid. Třikrát očkovanej, už jsem ho jednou měl. Vysoké horečky 38,7 °C,“ řekl Andrej Babiš ve videu, které svým fanouškům poslal z postele. „Těšil jsem se na vás zítra v úterý na Praze-východ a ve středu na Nymbursku, že vás s Karlem navštívíme. Tak se moc omlouvám… bohužel, ale Karel je držák, tak to zvládne i beze mě,“ svěřil důvěru svému spolustraníkovi Karlu Havlíčkovi.

„No řádí to všude ten covid a různé virózy. Dávejte na sebe pozor. Snad se z toho dostanu do Země živitelky, ale také to není jisté. Těším se na vás příště, omlouvám se moc,“ zakončil svůj vzkaz fanouškům z postele Andrej Babiš.

Ministr zdravotnictví před pár dny oznámil, že očkování proti covidu je připravené. 700 tisíc dávek ministerstvo objednalo a přesvědčuje lidi, aby se nechali očkovat. Covid je nebezpečný a přeočkování je nutné každý rok, nechal se slyšet ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

Server iDnes udělal osvětový rozhovor s předsedou České vakcinologické společnosti Romanem Chlíbkem. Ten potvrdil, že covid se opět vrací. A jak by měli reagovat senioři. „K tomuto onemocnění by měli přistupovat stejně jako k chřipce: Senioři a nemocní lidé jsou vždy v ohrožení a neumějí předvídat komplikace, které může onemocnění přinést. Koneckonců i zdravého člověka tyto nemoci skolí na několik dní, doprovází je horečka a v případě covidu často i následky,“ řekl pro iDnes Chlíbek.

A je dobré věřit novým vakcínám? „Určitě. Je jen otázka, jestli účinnost bude devadesátiprocentní nebo sedmdesátiprocentní,“ podělil se Chlíbek o nejasnosti stran vakcín se serverem iDnes.

Chlíbek také poukázal na to, že záleží na tom, kdy došlo k poslednímu očkování. Pokud proběhlo příliš dávno, je neúčinné. „V tuto chvíli předpokládám, že minimálně v posledních třech měsících nebyl v Česku proti covidu očkován nikdo, rozhodně ne touto novou variantou vakcíny, takže datum posledního očkování nehraje roli.“

Jak napsal na svém profilu na síti X ministr Válek na konci minulého roku: „Jak jsem říkal: levé ramínko, pravé ramínko! Do jednoho očkování proti chřipce, do druhého proti covidu-19. Sezóna respiračních onemocnění je tu, ochrana vlastního zdraví začíná u rozhodnutí každého z nás a očkování je tou nejlepší ochranou. Neváhejte a jděte taky!“ poukázal Válek na potřebu se vakcínami imunizovat. 

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Marian Kučera

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Tak dejte těm propagátorů tečku. Lhali, aby vydělávali peníze., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseTrashman , 19.08.2024 14:29:49

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …