Ukrajina vyhlíží podzimní bahno. Rusové prý ale také mají ztráty

08.09.2024 7:24 | Zprávy

Ruské síly na Ukrajině postoupily u Pokrovsku, Kupjansku i u Dněpru. A dál tlačí na ukrajinské síly, i když jsou jednotky útočníka notně vyčerpány. Ve stejné době volá portugalský ministr zahraničí Paulo Rangel o přijetí Ukrajiny do EU, a že unie bude muset v zájmu přijetí Ukrajiny projít obdobím reforem.

Ukrajina vyhlíží podzimní bahno. Rusové prý ale také mají ztráty
Foto: Repro X
Popisek: Další úprava ruského tanku pro odolnost vůči dronům

Válka na Ukrajině trvá již 928 dní a Rusové dál postupují směrem k Pokrovsku a celkově v Doněcké oblasti. Jeden z ruských proválečných blogerů poznamenal, že ruské postupy v pokrovském směru se začaly zpomalovat, protože ruské jednotky utrpěly nemalé personální ztráty, kvůli nimž je těžké a složité vést další operace. Rusové v útocích přesto pokračují.

„Ruské síly nedávno postupovaly u Kupjansku, Pokrovsku a Doněcku a v deltě řeky Dněpr. Ruští důstojníci nadále týrají a zneužívají své podřízené pravděpodobně kvůli špatnému výcviku, velení a disciplíně,“ napsal ISW. Nelze vyloučit, že se Pokrovsku nakonec zmocní.

Rusové ostatně tvrdí, že obsadili další ukrajinskou vesnici. Prý dobyli vesnici Kalynove, asi 25 km od Pokrovsku. Putinovi vojáci tak dál naplňují cíl obsadit celý Donbas, čili celou Doněckou oblast a Luhanskou oblast. Informaci o pádu další ukrajinské vesnice uveřejnila agentura AFP. Zprávu převzal server Kyiv Post.

Válka na Ukrajině

I když se nabízí otázka, jak ruskými útočnými kartami zamíchá blížící se podzim a nevyhnutelné všudypřítomné bahno, které se jednoho dne nepochybně objeví na bitevním poli.

Rusům prý pomůže Írán, protože podle informací ukrajinských tajných služeb Íránci dodali Rusům 200 balistických střel krátkého doletu, které Rusové pravděpodobně využijí k útokům na ukrajinskou energetickou síť a na další civilní cíle.

Ve stejné době volá Portugalsko po tom, aby se EU připravila na členství Ukrajiny. Portugalský ministr zahraničí Paulo Rangel zdůraznil, že potenciální členství Ukrajiny bude vyžadovat finanční a institucionální reformy, které je třeba nyní řešit. Na jeho slova upozornil server Kyiv Independent. Rangel je silným zastáncem Ukrajiny a prohlásil, že Evropská unie musí zůstat oddána své politice, že jakékoli diskuse o ukončení války na Ukrajině by měla vést vláda v Kyjevě.

„Nikdy se nevzdáme respektování Charty Organizace spojených národů, územní celistvosti a suverenity Ukrajiny. Pokud vytvoříme precedens, že stát může použít sílu ke změně mezinárodně uznávaných hranic, vytvoříme podmínky pro globální množení konfliktů,“ zdůraznil portugalský ministr zahraničí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Poláku jak můžete napsat, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 08.09.2024 9:29:06
že prý Rusové ale mají také ztráty!!! Vždyť Rusové po těch velkých, několikanásobně větších ztrátách než Ukrajinci už nemají koho stavět proti ukrajinské armádě. Alespoň takto to vyplývá z těch Vašich dřívějších zpráv! A toto to je fakt perla dnešního článku: "Ruští důstojníci nadále týrají a zneužívají své podřízené pravděpodobně kvůli špatnému výcviku, velení a disciplíně,“ napsal ISW. To myslíte vážně?? Máte důkaz?? Ukrajinci jsou dobře vycvičení, určitě lépe než Rusové a proto prohrávají na všech frontách! Občas ukrajinští vojáci zastřelí velitele, občas velitel vojáka, AZOV střílí do zad ty co nechtějí bojovat nebo se vzdát ale jinak je v ukrajinském vojsku pohodička. Všeho dostatek i dobré nálady, že! Toho portugalského ministra zahraničí bych jen upozornil, že Rusové v případě odtržení Donbasu od Ukrajiny postupovali přesně podle již vzniklého precedentu a to násilného odtržení a vznik samostatného Kosova!!! Jen na Donbasu se obyvatelé tohoto území rozhodli o odtržení sami po 7 letech ostřelování jejich území Kyjevem a po zavraždění 14 000 jejich obyvatel. K odtržení Kosova došlo na základě zásahu USA a NATO!! My nezapomínáme jako politici!!

|  14 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…