Už jsme viděli první rozbušky... Experti očekávají do ledna velký souboj

08.11.2022 21:14 | Komentář

Nastupující horké fáze prezidentské kampaně přinášejí první větší střety kandidátů na Hrad, všímá si politolog Daniel Šárovec, sliby o pozitivní kampani tak ne každý dodrží. Jak bude vypadat první kolo, predikoval pro CNN Prima NEWS politolog Josef Mlejnek.

Už jsme viděli první rozbušky... Experti očekávají do ledna velký souboj
Foto: Archiv JM
Popisek: Josef Mlejnek

„Horká fáze se rozjede až v těchto dnech a bude stvrzena v momentě, kdy Ministerstvo vnitra potvrdí kandidáty. Kandidáti sice deklarovali, že budou chtít vést pozitivní kampaň, my už jsme ale mohli vidět první rozbušky,“ uvedl politolog Šárovec.

Konkrétní příklad dal reakci Danuše Nerudové a Petra Pavla na oznámení kandidatury Andreje Babiše (ANO). „Nemůžeme vyloučit, že kandidáti nebo jejich PR týmy nemají v zásobě nějakou špínu, kterou by chtěli využít,“ míní Šárovec, že bude snaha vytáhnout nejrůznější kontroverze jednotlivých uchazečů o Hrad.

Politolog Josef Mlejnek jeho slova doplnil o to, jakou podobu podle něj bude mít první a druhé kolo přímé volby prezidenta. „První kolo bude soubojem Petra Pavla a Danuše Nerudové o to, kdo bude voliči vnímán jako nejlepší pro druhé kolo s Andrejem Babišem,“ odhadoval s tím, že do hry se ještě mohou zapojit i další kandidáti, například Pavel Fischer.

To, že Babiš odmítl nabídku generála na společnou debatu, si Mlejnek vysvětluje tím, že nechtěl dávat volbě nádech Pavel – Babiš. „Od Pavla to byla snaha pokusit se profilovat jako kladivo na Babiše.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …