Jedná se například o Olomoucké tvarůžky, české pivo, Všestarskou cibuli nebo Hořické trubičky. Poslanecký klub ELS se proto rozhodl zdůraznit podstatu ochranných známek Evropské unie a zároveň vyzdvihl opatření, která již chrání nejen české výrobky, ale současně české spotřebitele.
Evropský parlament prosadil v posledních čtyřech letech nové předpisy pro označení potravin, které umožňují lepší výběr jídla. Třeba údaj o původu potraviny nebo povinnost uvést na obalu alergeny. Tyto informace spolu s kulturním programem přilákaly na náměstí v Kolíně zhruba dvě stovky lidí.
Autor fotografie: Zuzana Koulová

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Zuzana Koulová