VIDEO „Je na střeše!“ Vteřiny před střelbou na Trumpa. Lidé viděli, přesto stihl pálit

14.07.2024 9:50 | Monitoring

Americká zpravodajská stanice Fox News zveřejnila video zachycující dramatické chvíle krátce předtím, než začala střelba na předvolebním mítinku Donalda Trumpa v Pensylvánii. Při té byl zraněn kandidát na prezidenta, dva lidé včetně atentátníka zemřeli a další dva jsou v kritickém stavu. Z videozáznamu vyplývá, že střelce si lidé všimli nejspíše dříve než bezpečnostní složky, které nestihly včas zareagovat.

VIDEO „Je na střeše!“ Vteřiny před střelbou na Trumpa. Lidé viděli, přesto stihl pálit
Foto: X/Jay Cutler
Popisek: Donald Trump po pokusu o atentát

Dramatické video natočené na sobotním shromáždění bývalého prezidenta Trumpa v Pensylvánii ukazuje chvíle krátce před střelbou, kdy účastníci mítinku zjistili, že se v blízkosti pohybuje muž se zbraní.

Video natočené z publika ukazuje Trumpa na pódiu při projevu. Během několika sekund je slyšet, jak někdo křičí: „Má zbraň!“

Zdá se, že mnozí účastníci mítinku si uvědomili, že podezřelá osoba je ozbrojená, ještě předtím, než zazněly výstřely.

„Má zbraň!“ křičí jeden z účastníků.

„Je na střeše!“ vykřikuje další hlas.

Následují výstřely a na videu je vidět, jak se lidé utíkají schovat. Někdo nabádá ostatní, aby se nepřibližovali k budově, kde se střelec nachází. Za pár vteřin nato byl střelec eliminován.

Jeden z očitých svědků uvedl, že viděl střelcovo bezvládné tělo. „Je mrtvý. Právě jsem viděl, jak se mu zježily vlasy. Střelili ho do hlavy,“ řekl muž.

Úřady později v sobotu potvrdily, že střelec byl zabit spolu s další osobou na shromáždění.

Pokus o atentát vyvolal vlnu soustrasti z obou stran politického spektra. Prezident Biden oznámil, že Trumpovi telefonicky popřál vše nejlepší.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Odsuzují atentáty na politiky - Fica i Trumpa, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 14.07.2024 10:13:19
Pětikoalice dává špatný signál do společnosti, když odmítla v parlamentu odsoudit atentát na Fica. I dnes nemohu najít oficiální tiskové zprávy, kterými by Fiala, Lipavský, Pekarová oficíálně odmítli teroristický čin na Trumpa. To je v nich opravdu tolik zášti, tolik nenávisti, ubohosti, že už ani zjevné zločiny na politiky s jiným názorem nedokáží odsoudit?

|  6 |  0

Další články z rubriky

Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

17:42 Volby v měkké totalitě. Neudálost, myslí si Václav Klaus

Bývalý prezident Václav Klaus před nadcházejícími krajskými a senátními volbami vyzývá, aby lidé nev…