VÍME PRVNÍ Prezident Zeman se zúčastní akce na ruské ambasádě

03.05.2018 15:55 | Zprávy

Prezident Miloš Zeman se chystá na ruskou ambasádu. Ve středu 9. května na slavnostní recepci uctí památku sovětských osvoboditelů Československa. ParlamentnímListům.cz to potvrdil hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

VÍME PRVNÍ Prezident Zeman se zúčastní akce na ruské ambasádě
Foto: Twitter J. Ovčáčka
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V rámci oslav 73. výročí od konce druhé světové války v Evropě se prezident Zeman zúčastní i recepce na velvyslanectví Ruské federace. Redakci to potvrdil mluvčí Hradu. Rusko totiž, jak známo, oficiálně konec války slaví o den později.

“Pan prezident zavítá 9. května na velvyslanectví Ruské federace, aby uctil památku osvoboditelů naší vlasti,” potvrdil Jiří Ovčáček. “Ve státní svátek 8. května se pan prezident zúčastní pietního aktu na Vítkově a na Hradě jmenuje nové generály,” sdělil pro ParlamentníListy.cz mluvčí prezidenta republiky.

Miloš Zeman se odpolední recepce, v rámci které si Ruská federace připomíná vítězství ve Velké vlastenecké válce, zúčastnil několikrát. Vždy jasně argumentoval, že je nutné uctít památku těch, kteří osvobodili Československo od nacistů. Podle oficiálních údajů padlo při osvobozování naší země bezmála 140 tisíc rudoarmějců a dalších víc než 400 tisíc jich bylo zraněno.

Oslavy na ruské ambasádě budou zahájeny ve středu 9. května v pravé poledne. Po skončení recepce pojede prezident Zeman rovnou na vojenské letiště v Praze-Kbelích, odkud s delegací vyrazí na oficiální návštěvu Polska. Ve Varšavě bude do pátku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

mír

To, že si většina lidí přeje mír, je logické a pochopitelné, ale zeptám se vás jinak. Když Ukrajina teď přistoupí na podmínky Ruska, vzdá se části svého území a zaváže se nevstoupit do NATO ani EU nebude tak její dosavadní snaha ubránit se, při které vyhaslo spousta životů úplně zbytečná? A má vůbec...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové se zlepšují. Velice. A nejen na Ukrajině, zní

9:31 Rusové se zlepšují. Velice. A nejen na Ukrajině, zní

Rusové předvádějí na ukrajinské frontě koordinované útoky. Souhra mezi údery na Časiv Jar, Toretsk a…