Vejce v Penny: Objeveno, co tam už nemělo být. Proto tak nízké ceny?

13.07.2024 22:07 | Monitoring

Obchodní řetězec Penny Market před lety sliboval, že mu jde o „právo zvířat na důstojné zacházení a klidný život“, a že proto v roce 2023 zcela ukončí prodej vajec z klecových chovů slepic. „V nabídce tak nyní máme prokazatelně kvalitnější vejce,“ holedbá se supermarket. Jak však Agrární komora ČR zjistila, ve skutečnosti se nic přes tato velkorysá prohlášení nezměnilo a Penny dle Agrární komory ČR vejce z klecových chovů dováží ve velkém z Polska i nadále. „Znovu se jen potvrzuje, že sliby řetězců mají krátkou dobu trvání,“ zaznívá.

Vejce v Penny: Objeveno, co tam už nemělo být. Proto tak nízké ceny?
Foto: Penny Market
Popisek: Penny Market

Obchodní řetězec Penny Market, patřící do německé skupiny REWE Group, se na svých webových stránkách holedbá svým pevným postojem k důstojnému zacházení se zvířaty a tvrdí, že je tato oblast pro něj maximálně důležitá.

„Oblast chovu skotu, prasat i drůbeže se díky definici jasných standardů PENNY ANIMAL WELFARE za poslední roky výrazně proměnila k lepšímu. Vnímáme právo zvířat na důstojné zacházení a klidný život, takže se tuto oblast, která v dřívějších dobách bývala často opomíjená, snažíme maximálně kultivovat. V konečném výsledku se i díky propracovanému souboru opatření můžeme všichni těšit i z prokazatelně kvalitnějších výrobků,“ uvádí supermarket.

Právě kvůli uvedeným pravidlům Penny dle svých slov v roce 2020 přistoupilo k ochraně drůbeže, když uzavřelo spolupráci s třemi dodavateli kuřecího masa či také měl být milníkem minulý rok, jelikož právě od roku 2023, „tedy více než rok před původně plánovaným termínem“, mělo dojít ze strany toho řetězce k ukončení prodeje vajec z klecových chovů. „V nabídce tak nyní máme prokazatelně kvalitnější vejce, přičemž navíc lze pod značkou Karlova Koruna zakoupit i vejce z podestýlky M10,“ tvrdí Penny Market.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

právo zvířat na důstojné zacházení a klidný život., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVencaVida , 13.07.2024 23:39:15
Debilizace společnosti úspěšně pokračuje. Zakázali jsme klecové chovy a nařídili zemědělcům pořídit tzv. obohacené klece, které jsou z hlediska životních podmínek nosnic a s ohledem na potravinovou bezpečnost optimální. Maximální snůška a minimální ztráty úhynem. Stačí pár aktivistů, kteří pověsí na internet fotku pelichající slepice, polepí se peřím a vlezou před PS do klece a zákaz na chov v obohacených klecích je tu vzápětí. Tak si dovezeme vejce z Pl, Uk či Brazílie, bez kontroly výživových norem, medikace a celkové hygieny chovu. Včera manželka koupila vajíčka z podestýlkového chovu. Vzhledem k tomu, jak byla vejce znečištěná zbytky výkalů a se stopami žloutků z rozbitých vajec ve snůškovém hnízdě, tak věřím, že jsou opravdu z volného chovu. Žloutek z takového vejce si dát do tataráku je poukaz na pobyt na infekčním oddělení nejbližší nemocnice. -_-

|  7 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…