Všem se škrtlo, na Rakušanovu policii se přidalo. Rozkol ve vládě

25.07.2024 13:36 | Monitoring

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) včera sdílel radost z toho, že kabinet Petra Fialy (ODS) navýšil rozpočet Ministerstva vnitra na letošní rok o 1,95 miliardy korun. Obdobné pocity však nesdílela pirátka Jana Michailidu. „Já nevěřím vlastním očím,“ okomentovala.

Všem se škrtlo, na Rakušanovu policii se přidalo. Rozkol ve vládě
Foto: Screen: CNN Prima NEWS
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan v pořadu Partie.

„Bezpečnost je priorita. Naše vláda to dnes potvrdila, když na můj návrh navýšila rozpočet Ministerstva vnitra na letošní rok o 1,95 miliardy korun. Díky tomu dokážeme zajistit bezproblémové fungování policie a hasičů, jejichž práce je pro bezpečí nás všech nepostradatelná. O dalších investicích do bezpečnosti budeme jednat při přípravě státního rozpočtu na příští rok,“ uvedl včera po jednání kabinetu Petra Fialy (ODS).

„Já nevěřím svým očím. Tahle republika kvůli absurdnímu konsolidačnímu balíčku seškrtala sociál, zdravotnictví i rozvoj ve školství na naprosté minimum, v adiktologických službách se hádáme i opouhé navýšení o inflaci, a pak si tady kolega Rakušan příjde říct o 2 mld. a dostane je,“ rozčílila se pirátka Jana Michailidu s otázkou na ministra financí Zbyňka Stanjura, jak je to možné. 

Jak píše server Novinky.cz, o navýšení rozpočtu na letošní rok skutečně žádalo hned několik ministerstev. Resort ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) je chtělo na zajištění vnitřní bezpečnosti, boj s dezinformacemi a kyberkriminalitou nebo na agendu migrační azylové politiky. 

Kromě navýšení rozpočtu Ministerstva vnitra schválil kabinet i program pro investice obcí a krajů do nájemních bytů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Asi tak,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseučitel rossi , 25.07.2024 15:18:03
Na represivní složky a boje proti dezinformacim musí být vždycky dost.

|  11 |  1

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…