Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

26.07.2024 17:40 | Monitoring

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) na eurokomisaře není spokojena. Již předem totiž deklarovala, že by si chtěla vybrat z dvojice kandidátů, v níž musí být aspoň jedna žena. „Už není důležité, kdo bude funkci dělat lépe. Jde jenom o pohlaví,“ vysvětluje si toto naléhání šéfky EK ekonom Vladimír Pikora. Komentátor Petr Honzejk pak varoval, že pokud Česko na požadavky Leyenové nepřistoupí, čeká jej od ní podstatný trest.

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul
Foto: Repro Youtube
Popisek: Premiér Petr Fiala a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová

Po nominaci ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu (za STAN) na eurokomisaře již do Prahy ve čtvrtek dorazil dopis, v němž sice vládě šéfka Komise Ursula von der Leyenová děkovala za své zvolení do dalšího období v čele EK, avšak zároveň měl zaznít opakovaný požadavek na předložení dvou jmen.

„Dopis obsahuje i přání na předložení dvou jmen kandidátů na eurokomisaře za každou zemi do 30. srpna,“ informoval o obsahu dopisu od šéfky EK Úřad vlády ČR a doplnil, že do té doby již rozhodlo o své nominaci dalších 11 členských zemí Evropské unie a totožně jako Česko Leyenové ve všech případech i tyto ostatní státy zaslaly pouze jedno jméno.

Předsedkyně Evropské komise Leyenová však ihned po svém zvolení zemím oznámila, že by si letos chtěla dostat na výběr z dvojice jmen – muže a ženy, aby mohla novou Evropskou komise poskládat podle pohlaví nominantů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Leynová, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 26.07.2024 18:10:26
Tak už vám konečně došlo, jak tupé ženské jste pomohli do funkce? Ono je to ale typické. Tupý a submisivní Fiala má blízko k tupé a dominantní Leynové. Ke škodě Evropy a naší republiky.

|  18 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…