Zakážete nože? Můžeme vám připravit jinou lahůdku. Islámský stát se vysmál Německu

02.09.2024 18:21 | Monitoring

Teroristická organizace Islámský stát se vysmívá německé snaze zastavit v zemi teror tím, že zakáže na veřejnosti nosit nůž delší šesti centimetrů. „Problém nebude omezen na nůž, protože co muslim, který umí připravit ,narozeninový dort‘ s výbušninami! Jste také připraveni je zakázat nebo zmenšit jejich velikost?“ ptají se cynicky německé vlády teroristé.

Zakážete nože? Můžeme vám připravit jinou lahůdku. Islámský stát se vysmál Německu
Foto: Václav Fiala
Popisek: Ulice bavorského Deggendorfu

Za rok 2023 proběhlo v Německu 8 951 zločinů za použití nože. To znamená, že na každý den průměrně připadlo 25 útoků. To se před volebním rokem 2025 přestalo líbit ministryni vnitra za SPD Nancy Faeserové. Rozhodla se, že rozšíří zóny, kde se nesmějí nože nosit vůbec. Takovými zónami jsou nádraží nebo problematické čtvrti s velkou koncentrací problematických jedinců.

Ministryně se u svého odvážného plánu ovšem neomezovala a přišla s opatřením, které by podle ní mělo vést ke zklidnění situace. Zakázat ve veřejném prostoru nošení nožů s delší čepelí, než je šest centimetrů. Dosud zákaz platil pro nože od 12 centimetrů délky čepele. K tomu má přijít úplný zákaz vystřelovacích nožů. Kritici návrhu ministryně vnitra upozorňují, že návrh nejde správným směrem a nepovede k řešení vzrůstající kriminality obzvláště u mladých migrantů.

Nicméně Němci jsou podle průzkumu agentury Forsa pro magazín Stern s chystaným opatřením spokojeni. Celých 82 % dotázaných opatření vítá a jen 16 procent uvedlo, že to není krok dobrým směrem.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

svoboda slova

Souhlasím s váma, že svoboda slova není absolutní, ale myslíte, že tím, že budete lidem nařizovat, co si mají myslet a říkat nebo spíš neříkat (narážím na to, že chcete zakázat ,,špatné" názory), že to povede k něčemu pozitivnímu? Že pomáhá něco vyřešit Foltýn, který uráží každého, kdo má jiný názor...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nevím, co, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseregent7777 , 03.09.2024 7:59:12
Nevím, co pořád proti těm uprchlíkům máte? Oni do Evropy přicházejí, aby mohli studovat. Hned, jak se naučí číst a psát.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Český občan zatčen ve Venezuele. Obvinění z pokusu o převrat a vraždu Madura

11:04 Český občan zatčen ve Venezuele. Obvinění z pokusu o převrat a vraždu Madura

Venezuelská vláda oznámila zatčení 14 osob, včetně tří Američanů, dvou Španělů a jednoho Čecha, kvůl…