Zemanův materiál o Koudelkovi z BIS: Vlastizrada, mafiánské praktiky, odporné, zní z politické scény

10.10.2020 15:21 | Zprávy

Již popáté prezident Miloš Zeman odmítl vládní návrh na povýšení ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelky do hodnosti generála. Proč se tak rozhodl, má prý premiérovi Andreji Babišovi vysvětlit materiál, který na Koudelku připravuje prezidentská kancelář. Poté, co tento záměr Zeman zveřejnil, se opoziční politici shodují, že nejde o standardní chování. „Mně se to zdá jako takové mafiánské praktiky,“ hodnotí europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). A připojili se i další. Některé z ohlasů Zemanův skutek označují za „vlastizrádné jednání“.

Zemanův materiál o Koudelkovi z BIS: Vlastizrada, mafiánské praktiky, odporné, zní z politické scény
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Že prezidentská kancelář připravuje materiál na ředitele BIS Michala Koudelku, Zeman sdělil v rozhovoru pro sobotní MF DNES. „Jak jste si možná všimli, tak v Kanceláři prezidenta republiky začal pracovat pan Jiří Rom, bývalý šéf analytiky BIS. A já panu premiérovi při naší nejbližší večeři předám materiál, který se týká pana Koudelky,“ zmínil Zeman. Materiál se má týkat jeho argumentace, proč již popáté odmítl vládní návrh na jmenování Koudelky do hodnosti generála.

Prezident si dokonce myslí, že Koudelka by měl být z čela tajné služby odvolán. „Ale vzhledem k tomu, že jeho funkční období vyprší ani ne za rok, tak už to pokládám za trochu bezpředmětné,“ dodal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

4:45 Karel Janeček pro PL: Vystraš, rozděl a panuj, o to jde. Hrozí i horší věci než vymření

Strategie dnešních elit včetně Fialovy vlády na ovládnutí lidí? „V současnosti podle mého názoru pla…