Vladimír Pelc: Stop fašismu

20.08.2024 15:36 | Glosa

Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. (ČSPB) proti podpoře fašistické ideologie v naší společnosti

Vladimír Pelc: Stop fašismu
Foto: narsoc.cz
Popisek: Vladimír Pelc

V Prohlášení ČSPB k propagačnímu turné neonacistického uskupení AZOV v ČR ČSPB varoval před zaséváním neonacistické propagandy do naší vlasti, rozdělováním společnosti touto ideologií, před zhoršováním bezpečnostní situace ve státě (1. 8. 2024).

Další podporou fašistické ideologie je případ Foltýn; Otakar Foltýn je od června 2024 prvním koordinátorem strategické komunikace Úřadu vlády ČR. Foltýn svými názory šíří zášť k demokracii, ke svobodě slova, k pluralitě názorů, zášť vedoucí k nenávisti k občanům, kteří demokracii, svobodu slova a pluralitu názorů vyznávají. Obsahem jeho vyhlášení jsou tvrzení, že občan, který má ve srovnání s nynějším politickým establishmentem disentní názor, je zombík, svině, zmrd, a je nutné takové lidi izolovat příkopem a karanténou. Nositele pluralitních, vůči establishmentu disentních, názorů označuje za nepřátele státu; dezinformací je názor, který Foltýn či nynější vládnoucí politický režim nesdílí.

Agresivní šíření fašizoidní nenávisti nemá s demokracií, pluralitou názorů, svobodou slova nic společného. Názory produkované Foltýnem jsou názory fašistické; lidstvo s nimi má zkušenost: Vždy to začínalo označením těch, kteří s režimem nesouhlasili, za svině, nepřátele státu, byli izolováni, dáváni do karantény a nakonec likvidováni.

Rozumný občan chápe, že takové vulgární nadávky nejsou věcným argumentem. Rozumný občan ví, že takové nadávky jsou počátkem fašistického řádění.

Celá kausa Foltýn však není individuálním případem nějakého vulgárního nekvalifikovaného státního úředníka či jeho individuálním „selháním“ - Foltýn reprezentuje vládu České republiky (je vládním koordinátorem) a reprezentuje Hrad (je členem Vojenské kanceláře prezidenta republiky); v dané souvislosti tak lze mít za prokázané, že názory O. Foltýna jsou názory vlády i Hradu – nikdo z vlády České republiky ani z Hradu se proti jeho názorům neohradil.

Foltýn je produkt současného establishmentu, je vládní troubou fašistických názorů. Vláda v podobě Foltýna vypustila krakena fašismu.

Prohlášení 16. 8. 2024 podepsali PaedDr. Mgr. Jitka Gruntová, předsedkyně a Josef Odehnal a Vladimír Pelc, místopředsedové výboru Českého svazu protifašistických bojovníků, z. s.

Viz Český svaz protifašistických bojovníků, z. s. - Aktuální publicistika - Stop fašismu (protifasismu.cz)

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu PhDr. Vladimír Pelc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Jak dopadl duel Harrisová – Trump?

15:49 Jiří Weigl: Jak dopadl duel Harrisová – Trump?

Středeční glosa Jiřího Weigla