Vladimír Ustyanovič: Kdo je to novodobý údajný cenzor Otakar Foltýn?

09.08.2024 17:45 | Komentář

Z mého pohledu je to taková kontroverzní postavička, která vystupuje jako garant strategické komunikace, propůjčený z kanceláře prezidenta republiky Petra Pavla. Asi aby tam nenadělal více škody než by bylo záhodno.

Vladimír Ustyanovič: Kdo je to novodobý údajný cenzor Otakar Foltýn?
Foto: Václav Fiala
Popisek: Debata o pravdě s Otakarem Foltýnem a Bohumilem Kartousem

Tato postavička v plukovnické uniformě, která se proslavila některými ne zrovna inteligentními výroky, by se, myslím, hodila spíše do režimu nějaké vojenské junty, než do zbytkově demokratické České republiky. Jak vyšlo na Parlamentních listech, tento element řekl na adresu občanů, kteří netleskají každé pitomosti, co vyprodukuje Fialova vláda, že jsou svině a nepřátelé státu a doporučuje jim příkop a karanténu, což prohlásil na mítinku, který byl pod patronací velvyslanectví Spojených států. Věřím, že velkým vzorem a asi stejnou intelektuální kapacitou byla pro Foltýna bývalá ministryně Helena Langšádlová, která na dotaz, jak si představuje strategickou komunikaci, odpověděla po chvíli uvažování, že se musí strategicky komunikovat. Po ukončení základní vojenské služby v roce 2004, kde získal důstojnickou hodnost, nastoupil jako důstojník Generálního štábu. Tuším, že se za socialismu těmto raketově stoupajícím vojákům bez zkušeností u bojových útvarů říkalo rychlokvašky.

Kauzy pana Foltýna

Jako velitel vojenské policie měl na krku kauzu nezákonného nákupu techniky proti odposlechům za 200 tisíc korun, kterou zakoupil podplukovník Tomáš Voráč jako ředitel vnitřní inspekce útvaru. Mohu pouze spekulovat, pro koho to mělo sloužit. Že by pro spřátelené podnikatele? Nebo pro boj v rámci resortu obrany, aby ministryně Černochová netušila, co spřádají její podřízení. Přijetí plukovnice Kwaśniakové z útvaru pro odhalování organizovaného zločinu mělo údajně mimo jiné zefektivnit práci kriminální služby. Tento argument je ze zpravodajského hlediska absolutní nesmysl, protože k zefektivnění odhalování trestné činnosti velkého rozsahu je nasazování sofistikovaných odposlechových systémů. Tak mi připadá, že tato partička si nakoupila antiodposlechy, aby ministryně Černochová netušila, kdo za jejími zády kuje pikle. Ale to je samozřejmě moje spekulace. Celá tato kauza byla potom překvalifikována jako kázeňský přestupek.

Propagandista Otakar Foltýn má bratra Martina, který byl elitním policistou. Jak čas běžel, tak se elitní policista Martin Foltýn přidal na odvrácenou stranu zákona. Mimo jiné byl nepravomocně odsouzen na pět let za vydírání. Spolu se svými komplici musí zaplatit rodině vydíraného veterináře milion korun na úhradu nemajetkové újmy. Jak se říká, karma je zdarma a geny nepřečůráš. Tak bych si rád vyprosil, ať pan Otakar Foltýn nekáže o morálce, což evokuje jednu písničku od Karla Kryla, a tento vojenský úředník by měl apelovat na zoufalého premiéra Fialu, ať si vezme příklad z maďarského premiéra Orbána, slovenského premiéra Fica a také italské premiérky Giorgie Meloniové, kteří plédují k ukončení války na Ukrajině, včetně určitých územních ztrát pro Ukrajinu. Tento názor také vyslovil ukrajinský starosta Kyjeva Kličko a rovněž s tímto názorem souzní 55 % Ukrajinců, podle poslední statistiky, kterou uvedla OSN. Rovněž by měl Fiala zahájit ekonomickou diplomacii, protože nedávno navštívil Čínu premiér Orbán, nyní se tam vydala italská premiérka Giorgia Meloniová společně se svou dcerou. Bohužel mám neblahé tušení, že Fialu už nikde nepřijmou. Jak se stalo například v Nigérii. Je to smutný osud úpadku České republiky díky absenci osobností. Slovenský prezident Peter Pellegrini vyhlásil souznění s vládou, s ekonomickou politikou všech azimutů. Válka jednou skončí a státníci, kteří myslí na své občany, jednají s kýmkoliv ve prospěch svých zemí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: .

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Dezinformátoři ve státním zájmu

14:30 Vladimír Ustyanovič: Dezinformátoři ve státním zájmu

„Když budou lidé méně jezdit, což se nebude týkat pana Dvořáka, neboť ten má auto s řidičem, tak se …