Chládek (ČSSD): Kdyby se na ministerstvu neplýtvalo...

15.11.2011 7:21 | Zprávy

Kdyby se na ministerstvu neplýtvalo, nemuselo by se zdražovat ve školních jídelnách.

Chládek (ČSSD): Kdyby se na ministerstvu neplýtvalo...
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Informace o zdražení průměrné ceny školních obědů o necelých 10 korun, které ministerstvo školství odůvodnilo zvýšením  DPH, považuji za špatnou zprávu pro všechny rodiče, jejichž děti navštěvují mateřskou, základní nebo střední školu. Zvýšení  znamená, že si budou muset sáhnout do kapsy mnohem hlouběji, protože za každé dítě, které se stravuje ve školních zařízeních, vydají až několik stovek korun měsíčně navíc. Pro upřesnění uvádím, že ve školních jídelnách se stravují tři čtvrtiny všech žáků.

V ostrém kontrastu s tímto zdražováním je mnohdy až nehorázné plýtvání ministra školství Josefa Dobeše. Podezřelé zakázky ministerstva nyní prošetřuje i policie ČR.

Na závěr je třeba dodat, že vyhláška ministerstva školství zavádí nové trendy ve stravování, které by měly mít za cíl boj s dětskou obezitou, a stravování by mělo být celkově pestřejší. S tím samozřejmě nelze nic než souhlasit. Ministerstvo se tímto způsobem zřejmě snaží zdražení „obhájit". Faktickým důvodem tohoto zdražení jsou však tupé škrty Nečasovy vlády, které musíme zaplatit my všichni.

Marcel Chládek, stínový ministr školství za ČSSD

Dále čtěte:
Dobeš a Klaus ml. uvádí: Testy na ZŠ ukáží, kdo má na gymnázium
Chládek (ČSSD): Pane ministře Dobeši, přestaňte porušovat zákon ##PROFIL 39##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marcel Chládek

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třešňák (Piráti): Plníme slib o moderní a udržitelné energetice

14:01 Třešňák (Piráti): Plníme slib o moderní a udržitelné energetice

Vláda na jednání podpořila návrh na strategickou spolupráci Skupiny ČEZ a britské společnosti Rolls-…