Figeľ: Takového ministra financí, jako je Kalousek, by chtěla nejedna evropská země

22.10.2011 12:10 | Zprávy

Projev Jána Figeľa na sněmu TOP 09

Figeľ: Takového ministra financí, jako je Kalousek, by chtěla nejedna evropská země
Foto: kdh.sk
Popisek: Předseda slovenské KDH Ján Figeľ

Vážený pán predseda TOP09, minister zahraničných vecí a prvý podpredseda vlády Českej republiky, milý Karel,

Vážení delegáti snemu TOP09 v Hradci Králové.

Je mi skutočne ľúto, že nemôžem byť dnes osobne s Vami kvôli zložitej politickej situácii na Slovensku. Preto mi dovoľte aspoň týmto spôsobom vyjadriť Vám moju blízkosť a podporu.

Situácia je pomerne zložitá nielen v Európe ale i na celom svete. My, politici, tu však nie sme na to, aby sme lamentovali, ale aby sme hľadali riešenia a prinášali ľuďom reálnu nádej. Rozumnou a zodpovednou politikou sa veci môžu hýbať dopredu!

Sledujem Váš zápas o reformy, či už ide o oblasť zdravotníctva, alebo penzijného zabezpečenia. Osobitnú pozornosť a uznanie si zaslúži Váš statočný zápas o znižovanie rozpočtového schodku. Takého ministra financií, ako je minister Kalousek, by chcela nejedna európska krajina.

SLEDUJTE Sněm TOP 09 a Kongres ODS

Ako bývalého komisára zodpovedného za vzdelávanie a kultúru ma veľmi teší Váš akcent na budúcnosť výchovy a vzdelávania. Iba vzdelaná, motivovaná a morálne ukotvená mladá generácia môže byť zdrojom nádeje pre budúcnosť. Určite toto je jedna z hlavných stratégií pre rozvoj a prosperitu!

Spolu sme súčasťou integrovanej Európy. Európska únia prežíva veľmi náročné obdobie. Musíme si dať veľký pozor, aby sme videli veci z dostatočného historického a spoločenského nadhľadu, aby sme pre bezprostredné problémy (ktoré nijako nebagatelizujeme!!) nestratili z očí aj úspechy a mnohé dobrá, ktoré spoločne užívame práve vďaka únii. Želám Vám i v tomto smere mnoho odvážnych a zodpovedných myšlienok - na prospech českých občanov ale i všetkých občanov Európskej únie.

V Čechách sa blížia aj prezidentské voľby. TOP09 je vo veľmi dobrej pozícii, lebo osobnosť formátu Karla Schwarzenberga si vysoko cení a uznáva česká aj medzinárodná verejnosť.

Teší ma, že sa posilňujú Vaše väzby s ideologicky blízkymi stranami na českej politickej scéne, čo je prísľubom pre budúcu spoluprácu.

Želám Vám plodné a otvorené rokovanie, ktoré upevní vzťahy v strane a pripraví Vás na ďalšie pozitívne pôsobenie vo vládnej zodpovednosti. Nech žije TOP09, aby sme ju mohli neskôr vnímať aj ako TOP 19, TOP 29 a tak ďalej. Ad multos annos!

Ján Figeľ
Predseda KDH a prvý podpredseda vlády SR

Více:
Vzpoura na sjezdu TOPky? Ne. Problémy způsobí zřejmě jen řízky


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Benešík (KDU-ČSL): Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

18:01 Benešík (KDU-ČSL): Zlínský kraj se musí rozvíjet a já vím, jak na to

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k volbám do kraje.