Ministr J. Dobeš: Hrajme fair play

17.11.2011 18:02 | Zprávy

Dnes, 17. listopadu 2011, si v Nymburce Fotbalový svaz, který je největším fotbalovým svazem v zemi, zvolil nové vedení.

Ministr J. Dobeš: Hrajme fair play
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Josef Dobeš

Ráno jsem mimořádnou valnou hromadu navštívil. Fotbal není jen sport, je to také společenský, kulturní a normotvorný fenomén. Z toho vyplývá ohromná odpovědnost představitelů fotbalového svazu.

Věci veřejné prosadily zdanění hazardu a odvod třetiny vybraných prostředků na financování sportu. Jedná se o 2,6 miliardy ročně. Poté, co padl neotřesitelný vládce Sazky, se změnilo financování českého sportu. Pro financování sportu je to skutečná revoluce. Je nutné začít spolupracovat na koncepci práce s mládeží, podpoře reprezentace a kvalitní sportovní infrastruktuře.

Fotbalisté nesmí zůstat stranou současných událostí, které mění sport na další desetiletí. Bylo proto nutné, aby si fotbalový svaz zvolil kvalitní a fundované vedení. Stát musí mít partnera pro koncepční a dotační spolupráci. Fotbal si zaslouží mít dobré vedení. Jinak by byl polosvětem a nikoli českým fenoménem, který milují celé rodiny a vzdávají mu zasloužený hold. Je inspirací již pro děti v mateřských školkách i pro studenty, kteří hledají ve fotbalistech své vzory. Je hrou, která hraje fair play a měla by hrát fair play nejen na zeleném trávníku, ale i ve svém vedení.

Josef Dobeš, ministr školství, mládeže a tělovýchovy

Dále čtěte:
Novým šéfem českého fotbalu je Miroslav Pelta
Zbyněk Klíč: Proč je Pelta nejlepším kandidátem na předsedu fotbalové asociace
 

##PROFIL 1239##

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Veciverejne.cz

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Krutílek (ODS): Česká republika získala významné ekonomické portfolio

16:04 Krutílek (ODS): Česká republika získala významné ekonomické portfolio

Nominací Jozefa Síkely na post komisaře pro mezinárodní partnerství získala podle europoslanců za OD…