Němcová (ODS): Obstrukcemi sociální demokraté otevírají dveře krizi

02.11.2011 9:23 | Zprávy

Na obstrukce má opozice právo. Metody, které zvolila sociální demokracie, jsou ale poněkud trapné.

Němcová (ODS): Obstrukcemi sociální demokraté otevírají dveře krizi
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předsedkyně sněmovny a první místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová

„Skutečně jsem nečekala, že bude každý jeden poslanec předčítat své návrhy na změnu programu schůze. Notabene všechny tyto návrhy byly psány jednou rukou a je jasné, že je poslancům sociální demokracie připravoval stejný člověk. Poslanci často ani nevěděli, k jakému tématu jdou mluvit, pouze bylo zřejmé, že dostali za úkol chodit pomalu i mluvit pomalu. Obstrukční metoda, kterou ČSSD zvolila, je proto poněkud trapná. Nakonec je to ale jejich vizitka," komentovala průběh dnešního jednání poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Ta je přesvědčená, že lidé v době krize očekávají od politiků rozhodnutí a ne cirkus, jaký dnes předvádí opozice: „Krize kolem nás nečeká, zda se rozkoukáme a budeme mít opatření, která nás od ní alespoň trochu vzdálí, nebo do ní spadneme rovnýma nohama. To, co dnes předvádějí sociální demokraté, je přímý vstup do této krize," uvedla Miroslava Němcová, která se zároveň ohradila proti stížnostem opozičních poslanců na postup při schvalování programu schůze. Podle ní se postupovalo v souladu s jednacím řádem, podle něhož předseda dolní komory zařadí zákony vrácené ze Senátu na pořad nejbližší schůze poslanecké sněmovny.

Více:
Strach o jídlo a čištění zubů. Neskutečná schůze sněmovny přerušena

##PROFIL 212##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): ANO si vybírá osobnosti na kandidátku vzorově. Ti z ní pak zase mizí

6:03 Exner (STAN): ANO si vybírá osobnosti na kandidátku vzorově. Ti z ní pak zase mizí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke krajským volbám.