SZ: Více než třetina žen na kandidátkách

30.04.2010 17:36 | Zprávy

Zelení dostali ocenění pro stranu nejvíce otevřenou ženám

SZ: Více než třetina žen na kandidátkách

Zelení získali čtvrtým rokem po sobě první místo v soutěži "Politická strana otevřená ženám", kterou uděluje nevládní orgranizace Fórum 50%.

"Ocenění mě moc potěšilo. Potvrzuje, že zelení jsou stranou, která bere téma rovných příležitostí a zastoupení žen v politice skutečně vážně," řekl v reakci na udělení ocenění SOŽ předseda zelených Ondřej Liška.

"Víme, že příklady táhnou, a chceme být stranou, která stojí v čele zásadní společenské změny. Doporučujeme ostatním stranám inspirovat se naším sytémem kvót při sestavování kandidátek." Prohlásila Zuzana Drhová "dvojka" pražské kandidátky.

"To, že jsme znovu obhájili první místo a počtvrté v řadě obstáli je pro zelené skvělým signálem a povzbuzením před volbami," dodává Zuzana Drhová.

Zelení mají na svých kandidátkách více jak třetinu žen a pro letošní volby postavili na kandidátky čtyři lídryně a po šesti ženách na pozici "dvojek" a "trojek". Zelení mají pro sestavování kandidátek vlastní fungující systém kvót. S příchodem SZ do vlády začala být po několikaletém ignorování brána v potaz Stínová zpráva NNO ke stavu rovných příležitostí. Zelení propojují politiku rovných příležitostí s politikou rodinnou - flexibilní úvazky, více školek a jeslí, podpora otců v péči o děti. Konečně zelení chápou rovné příležitosti v celospolečenském kontextu - aktivně spolupracují s Gay a Lesbickým hnutím.

TZ Fóra 50% a více k celé soutěži najdete na stránkách http://padesatprocent.cz/cz/zpravodajstvi/zeleni-jsou-zenam-opet-nejotevrenejsi

Dále čtěte:
Velké strany si ženy na kandidátkách nehýčkají

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

22:01 Horák (ODS): Občanská demokratická strana v Olomouckém kraji odchází do opozice

Občanští demokraté budou v následujícím období v Olomouckém kraji opoziční stranou.