Vaňhová (ČSSD): Teorie spiknutí

24.10.2011 7:19 | Zprávy

Vyznavači konspiračních teorií jsou přesvědčeni o tom, že veškeré dění je tajně řízeno na základě příkazů utajených spolků a neveřejných dohod.

Vaňhová (ČSSD): Teorie spiknutí
Foto: vanhova.cz
Popisek: Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová

Jejich záběr je veliký a "důkazy" pro svá tvrzení dokáží "najít" úplně všude. Zejména pokud vytrhnou věci z kontextu, anebo vyberou jenom ty, které jim vyhovují.

Silně tendenční reportáž Reportérů ČT týkající se Fondu hejtmanky prokázala, že hledači všemožných konspirací mají své zastoupení i ve veřejnoprávním médiu. Jejich investigativní počin vyzněl tak, že si peníze z fondu mezi sebou rozdělují sociální demokraté a že hlavním kritériem pro získání dotace je stranická příslušnost. Zřejmě to souvisí s aktuální mediální módou nenechat na ČSSD niť suchou.

Ona reportáž je totiž evidentní nesmysl. Fond hejtmanky bohužel není bezedný a tak se zkrátka na některé žadatele dostane a na některé ne. Chápu zklamání neúspěšných žadatelů, ale vidět za neschválením jejich konkrétní žádosti politické pozadí mi přijde velmi nefér.

Schvalování jednotlivých projektů je přísně apolitické a transparentní.Vyzobat několik projektů a postavit z nich tak neobjektivní reportáž, jaká byla odvysílána v rámci pořadu Reportéři ČT, je - řečeno sportovní terminologií - faul.

Ústecký kraj ohledně dotací z Fondu hejtmanky nic netají a veškeré informace jsou veřejné a dohledatelné například na krajských webových stránkách. Pokud by si hledači spiknutí dali tu práci - případně měli jiné zadání - jistě by dokázali sestavit i reportáž, která by vyzněla tak, že z Fondu hejtmanky jsou financovány především projekty členů ODS, protože i takové žádosti uspěly. Anebo, pokud by chtěli, mohli nasbírat materiál o tom, že Fond je zcela v rukou velmi tajné dětské mafie, protože z něj byly podpořeny projekty týkající se dětí. To by bylo teprve, panečku, odhalení!

Fond hejtmanky je určen pro projekty, které se nevejdou do kritérií klasických dotačních titulů a pomáhá tam, kde je to potřeba a je smutné, že o něm média tak nepravdivě a zkresleně informují veřejnost. Bohužel je to tak, že kdo chce najít spiknutí, tak ho najde i tam, kde není. A o tom je právě činnost vyznavačů konspiračních teorií.

Více:
Vaňhová (ČSSD): Ústecký kraj nenese odpovědnost za nedbalost jiných

##PROFIL 311##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanhova.cz

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…