,,Dnešní mládež? Zaostalá o deset let!” Toto mnohé naštve: Kmet a olympijský vítěz hovoří

26.09.2019 4:40 | Zprávy

ROZHOVOR Tréninková sportovní centra mládeže tu jsou zas. Pod jiným jménem, snad aby to staré „totalitní“ nedráždilo, ale v krajích se zakládají opět. Zjistilo se, že jsou víc než třeba. Havlistická politika sklidila své trpké plody. Po více než dvaceti letech. Dnešní mladí lidé jsou o deset let „zpoždění“. Chtějí si jen užívat, ale založení rodiny odkládají. A biologické hodiny tikají neúprosně dál. Jak pak zvládne prošedivělý kmet-rodič svého pubescentního syna? Pro ParlamentníListy.cz hovoří olympijský vítěz, střelec a neúnavný organizátor a propagátor sportu Jan Kůrka. Nezapomíná ani na „přítele kůrovce“ Bursíka a posílá vzkaz mladým demonstrantům na Letné, že jednou svého konání budou setsakra litovat…

,,Dnešní mládež? Zaostalá o deset let!” Toto mnohé naštve: Kmet a olympijský vítěz hovoří
Foto: archiv J. Kůrka
Popisek: Jan Kůrka před mateřským střeleckým oddílem v Plzni - Lobzích

Práce šlechtí. Ale ne naše mládí... to má poněkud jiné starosti...

V dobách, kdy jsme dělali brigády a makali, v létě jsme koukali rodičům přivydělat, bylo nám dvanáct, třináct let a vydělali jsme tři čtyři stovky třeba v lese, tak oni mastí třeba na technopárty, kde teče alkohol proudem, kde jsou drogy. Neříkám, že všichni, ale já jakožto starší člověk v této technické muzice nevidím žádné vítězství. Když akce skončí, co si takový mladý člověk zazpívá? My, když jsme byli u zábav, které byly do dvou, třech hodin, tančilo se a všechny písničky jsme uměli zazpívat. Úplně všechny. Tady to je jenom duc duc. Při tom se možná dobře popíjí nebo kouří.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukončit asociální vládu. Lékař z SPD Nečas má příběhy od lidí

23:00 Ukončit asociální vládu. Lékař z SPD Nečas má příběhy od lidí

Předražené energie, zdražování základních potravin, nízké platy, prudké navýšení daní z nemovitostí.…