Okamura: Až většina „nelegálů“ a zločinců budou blonďatí Švédi, dáme na plakát Švédy

18.08.2024 10:21 | Rozhovor

Kampaň SPD týkající se migrace vyvolala v některých kruzích pohoršení. Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (TOP 09) podal rovnou trestní oznámení. Předseda Tomio Okamura ale veškerou kritiku odmítá. Zvolená grafika a alegorie podle jeho slov zobrazují v určité nadsázce realitu. Politická korektnost se prý snaží pravdu potlačit.

Okamura: Až většina „nelegálů“ a zločinců budou blonďatí Švédi, dáme na plakát Švédy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Střípky z politiky: Politická situace 2024. Bude lépe? Debatovali Tomio Okamura a Petr Mach

Velký ohlas stále vyvolává předvolební kampaň SPD, především s africkým „chirurgem“. Nejedná se o rasismus, když je tam zobrazen černoch?
 
Rozhodně ne. Kdyby velkou část nelegálních imigrantů a pachatelů vražd, znásilnění a jiné kriminality tvořili modroocí blonďatí Švédi nebo šikmoocí Číňané či Eskymáci, dali bychom na plakát Švédy nebo Číňany či Eskymáky. Ta grafika a alegorie zobrazuje v určité nadsázce realitu. Politická korektnost se snaží pravdu potlačit. Pokud nebudeme pravdivě a realisticky pojmenovávat příčiny problémů, nebudeme věci řešit správně. V Německu je spousta útoků noži. Místo toho, aby zamezili nelegální imigraci, tak tam radši budou omezovat držení nožů. Dokud v Německu nebyly hordy imigrantů, tak obrovská násilná kriminalita s noži tam ale nebyla.
 
A máte to nějak podložené?
 
Spolkový kriminální úřad uvedl na základě čísel z loňského roku, že každý den se v Německu stanou dvě hromadná znásilnění. Za velkou část z nich jsou odpovědní muslimští imigranti nebo občané imigrantského původu. Pachatelé sexuálních útoků nejčastěji pocházejí ze zemí, jako jsou Sýrie, Afghánistán a Irák. Tohle v naší zemi nechceme! Nechceme tu africké a muslimské imigranty a odmítáme Rakušanův migrační pakt z EU, který vyjednala Fialova vláda a který nám nařizuje kvóty na imigranty, nebo výpalné půl milionu korun za každého nepřijatého imigranta.
 
Statistika se blíže věnuje i původu pachatelů. V letech 2018 a 2019 i v roce 2022 šlo z poloviny o lidi, kteří nemají německé občanství nebo mají přistěhovalecký původ. V roce 2020 to bylo 46 procent a v roce 2021 o procento více. Nejčerstvější statistiky hovoří o tom, že podíl cizinců, kteří mají tento trestný čin na svědomí v loňském roce, činil 47,5 procenta. Podobné statistiky jsou i u zmíněných útoků nožem.
 
Připomenu, že imigranti dostávají obrovské sociální dávky. Kvůli tomu se jim nechce pracovat a láká to další masovou imigraci.
 
 
Co myslíte konkrétně?
 
Velké kontroverze vzbudil poslední případ devítičlenné syrské rodiny z Vídně, která s šesti dětmi inkasuje na sociálních dávkách minimální zaručený příjem 4600 eur měsíčně (přes 116 tisíc korun). O případu informoval deník Der Standard a u nás Echo24. Na zaručený příjem mají nárok i žadatelé o azyl a podmínkou pro získání podpory není ani předchozí zaměstnání a přispívání do systému!
 
Minimální příjem ve Vídni roste s počtem dětí, a to bez omezení. Zmíněná syrská rodina pobírá minimální příjem na šest dětí, takže konečný výsledek je 4 600 eur. Pracující Rakušané se jinak ocitají v nevýhodě. Středněpříjmové či nízkopříjmové rodiny si totiž musejí obvykle každý měsíc vystačit s mnohem menším obnosem. Zaměstnaní navíc nemají nárok na příplatky za děti. Podle propočtů renomovaného ekonoma z Freiburgu Bernda Raffelhüschena se ale ukázalo, že integrace více než milionu uprchlíků z migrační krize v Německu znamená vysoké náklady na financování sociálního státu a výplatu důchodů nedokáže kompenzovat, naopak zůstává čistě nákladovou položkou. Hnutí SPD odmítá sociální dávky pro imigranty i Rakušanův Migrační pakt.
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pipi Dlouhá punčocha by dnes spáchala , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseasspan , 18.08.2024 13:28:46
sebevraždu, kdyby viděla jak Švédsko dopadlo.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Rakušan si může oddechnout. Protest policistů nebude. Ale připravení jsou pořád

20:50 Rakušan si může oddechnout. Protest policistů nebude. Ale připravení jsou pořád

Před Úřadem vlády bude i od nejbližšího pondělí klid. Policisté si rozmysleli svůj avizovaný protest…